1.9.2016
Chili-limelohi
Jaajo Linnonmaa teki neljän tähden illalliselle ko. lohta, kokeilin tehdä sitä myös. Oli kyllä todella hyvää. Kaksosetkin kommentoivat, että parasta kalaruokaa ikinä. Ja ruoka loppui jopa kesken ja se on aika hyvin meillä kalaruoasta. Joten tämä resepti jää meille kyllä kestosuosikiksi ja helppo valmistaakkin.
Ohje:
Lohifile
merisuolaa (tai ruokasuolaa)
1½ dl kikkomannin soijakastiketta
3 limeä
chiliä (oman maun mukaan)
inkivääriä (oman maun mukaan)
1. leikkaa file annospaloihin
2. laita merisuolaa lohen päälle kauttaaltaan ja hiero vielä kädellä joka puolelle. Anna olla n.15min ja pyyhi kaikki merisuola pois
3. käytä pannulla lohipaloja (nahkapuoli ylöspäin) ja paista niitä n.20 sekunttia, jotta saavat väriä ja makua
4. laita uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin
5. raasta oman maun mukaan inkivääriä, pilko chilit ja purista limeistä mehut.
6. laita kattilaan soijakastike, limen mehu, raastettu inkivääri ja chilit. Maistele välillä ja lisää omaan makuun sopivaksi inkivääriä ja chiliä.
7. keitä pari minuuttia ja lisää fileiden päälle (sihvilän läpi)
8. paista uunissa 175'c n.15min.
9. anna vetäytyä viitisen minuuttia uunista oton jälkeen ja nauti!
Vinkit:
* gluteenittomana kikkomannilta löytyy myös oma Tamari-soijakastike
Blogistani löytyy myös muita herkullisia ruokaohjeita:
Kilpiperunat
Broileri-perunavuoka
Jauhelihapihvit
Paras pizzapohja
Maistuva lasagne
Paneroidut broilerinfileet
Lohilaatikko
Tortillat
Uunibroileria ja riisiä
Yrttilihapullat ja pippurikastike
Spakettia lihapullilla ja kermainen tomaattisoossi
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti