8.3.2017

Inkiväärishotti



Aina flunssakautena meillä juodaan todella paljon tätä inkiväärijuomaa ja eipä ole flunssia meillä näkynyt tai sitten ne ovat olleen lievemipinä kuin ilman tätä ihmejuomaa. Tämä uppoa hyvin myös lapsille. Kannattaa käyttää kotimaista hunajaa. Hunajaa ei kannata kuumentaa yli 37 asteeseen. Tätä korkeammassa lämpötilassa hunajan entsyymit, vitamiinit ja antioksidantit tuhoutuvat, ja niiden terveysvaikutukset menevät hukkaan. Sitruunan tai appelsiininmehuakaan ei kannata laittaa liian kuumeen nesteeseen, eikä sitä saa keittää, koska silloin niidenkin c-vitamiinit katoaa. Siksi tämä blenderissä tehty shotti on oikein hyvä, kun tässä ei kuummenneta eikä keitellä mitään. Sitruunassa sekä appelsiinisissä on molemmissä yhtä paljon c-vitamiiniä eli 51mg/100g. Eli makukysymys kumpaan haluat tämän juoman tehdä.



Vinkit:
* parhaan tehon juomasta saat, kun käytät kuurina 2-3 kertaa päivässä vähintään viikon ajan
* säilytys jääkaapissa, joka kerta kun otat shotillisen, niin sekoita vispilällä juomaa, koska sakka on painunut pohjaan.
* tämän nauttiminen kannattaa aloittaa heti, kun havaitset ensimmäiset vilunväreet tai muita flunssan ensioireita.
* yöksi kun leikkaat vielä valkosipulin puoliksi ja laitat leikatun pinnan jalkapohjaan vasten ja sukka jalkaan, niin tehostuu flunssaa vastaan taistelu.
*aloita myös sinkkisuihkeen käyttö heti, kun ensimäiset flunssan oireet on havaittavissa, sitä tulee ottaa ekan tunnin aikana neljä suihkautusta 15min välein, sen jälkeen 2h välein neljä suihkautusta.


Ohje:
100g tuoretta inkivääriä
1dl kotimaista hunajaa
4 siruunan TAI 4 appelsiinin puristettu mehu


1. kuori pala inkivääriä
2. laita kaikki aineet blenderiin 
3. blendaa sileäksi
4. nauti!











Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful