Ihanat omenapullat joiden sisällä herkullista vaniljakreemiä. Kokeile ihmeessä ja ihastu sinäkin näihin. Näistä tuli lempipulliani.
Ohjeesta tulee 16kpl (50g pullia)
Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1pss. kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1dl öljyä
7dl vehnäjauhoja
Vaniljakreemitäyte:
2dl milletti vaniljakreemijauhetta
2dl kylmää vettä
Päälle:
3 omenaa -> kuutioi
½ dl sokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria
Valmista pullataikina: sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 4dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja välikohota 10 min. Lisää sitten loput jauhot ja jatka kohottamista 30min. Itse kohotin lavuaarissa missä oli kuumaa vettä. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele ne palloiksi. Kohota valmiita palloja 30min. Kohotuksen jälkeen paina juomalasilla pallon keskelle kolo vehnäjauhoja apuna käyttäen (paina lasin pohjaa joka painalluksen jälkeen jauhoihin). Tee vaniljakreemitäyte ja pursota koloihin. Lisää kreemin päälle reilusti omenakuutioita ja paina niitä pohjaa kohti. Sekoita ½ dl sokeria ja 1½ tl aitoa vaniljasokeria keskenään ja ripottele viimeisenä pullien reunoille. Paista 225'c n.12min tai kunnes kypsää. Tee halutessasi vielä kiille millä viimeistelet pullat.
Kiille:
3/4 dl hyytelösokeria
1½ dl vettä
Kiehauta tasaiseksi ja annostele omenoiden päälle
Vinkit:
* mielestäni milletti vaniljakreemijauhe on parhaan makuista
* omenaa et voi laittaa liikaa joten älä säästele annostellessasi omenakuutioita. Mitä enemmän sitä parempi.
* vaniljakreemi kannatta tehdä vasta sitten, kun laitat sen heti pullien keskelle. Muutoin paksuuntuu liikaa ja on ikävä levittää.
* paistoaika on uunikohtainen
Herkkua varmasti, olen tehnyt vastaavia raparperin kanssa.
VastaaPoistaOih... taatusti herkullisia pullia! Taidanpa viikonloppuna leipoa!
VastaaPoistaNäyttää superhyviltä ja olis ihan takuulla mun pullia. Kiitos ihanasta vinkistä, täytyy kyllä muistaa. :) Oon käyttäny Sallisen kreemijauhetta, mutta täytyypä testata tuo Milletinkin.
VastaaPoistaOikein ihania omppupullia tällä ohjeella. Voitelin vielä pullat ja laitoin sokeriseokseen vähän kanelia. Lopuksi ripottelin vielä mantelilastuja pinnalle
VastaaPoista