Innostuin kokeilemaan erilaisia leipiä gluteenittomana ja nyt vuorossa oli kokeilla laittaa puolukkaa kaveriksi ja kyllä olikin hyvää.
Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa
Ohje:
4 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
1 dl puolukoita
3rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ dl kurpitsansiemeniä
1/4 dl pellavansiemeniä
1 dl tummaa tef-täysjyväjauhoja (viljatuote)
3 dl vaaleaa jauhoseosta (viljatuote)
Sekoita veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja siemenet. Lisää puolukat ja jauhot ja sekoita hyvin. Laita taikina n.1 litran vetoiseen leipävuokaan ja kohota 1h. Paista 220*c n.45-50min
Vinkit:
* ripottele vuoan pohjalle jauhoja hieman, ettei leipä tartu vuokaan kiinni.
* paistoaika on aina uuni kohtainen, kokeile siis tikulla milloin on kypsää.
Blogissani on myös muita herkkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa testata :)
Omenaleipä
Porkkana pataleipä
Juustoskonssit
Parsakaali-punasoipulipiiras
Makoisa savulohipiirakka
Vuokaleipä
Hampurilaissämpylät
Kaurasämpylät
Nokkosletut
Voiko tämän tehdä myös tavallisilla jauhoilla.. ruisjauhoja ja vehnäjauhoja? Löysin juuri blogisi ja ihania ohjeita. Täytyy testailla �� -Tanja
VastaaPoistaMoikka Tanja! Nyt vasta huomasin kommenttisi. Tätä en ole kokeillut tehdä vehnäjauhoversiona, suoraan jauhot vaihdettaessa en kuitenkaan usko onnistuvan. Tätä täytyykin testailla miten taipuu vahnäjauhoilla 😊
Poista