Tässä oli hyvä makupari. Testaa ihmeessä!
Pohja:
150g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
1 dl tattarijauhoja (viljatuote) ja
1½ dl pullajauhoseosta (viljatuote) TAI 2½dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja jauhot ja sekoita hyvin. Levitä taikina 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan pohjaksi kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käytten.
Pinnalle:
1 iso omena paloina
2 dl puolukoita
Paloittele omena paloiksi ja ripottele pohjan päälle. Lisää myös puolukat.
Täyte:
2 prk. (400g) vaniljarahkaa (valio)
1 dl kermaa
1 kananmuna
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
Sekoita kaikki keskenään ja lisää omenoiden ja puolukoiden päälle.
Paista 175'c n.25min (uunista riippuen)
Vinkit:
* jos käytät pakastepuolukoita laita ne jään kohmeisina pohjan päälle. Älä anna sulaa niiden, muutoin painuvat pohjaan.
* itse laitan aina piirakkavuokaan leivinpaperin jolloin piiraan saa helposti nostettua pois vuoasta tarjolle.
Blogistani ranteita myöjen taikinasa löytyy muitakin herkullisia piirakkaohjeita joita kannattaa kokeilla:
Vaniljainen puolukka-omenatorttu
Mustikkapiirakka
Porkkanapiirakka
Daim-mokkapalat
Pätkispiirakka
Minttusuklaakrokanttipalat
Kuningatarpiirakka marengilla
Raparperi-vaniljapiiras
Mokkapalat
Pätkis-mokkapalat
Suklaiset marianne-leivokset
Snickers-piirakka
Turkinpippuri-hopeatoffeepalat
Nam tää vaikuttaa hyvältä! Mul on pakastin täynnä puolukoita, joten pitää pistää tää ohje muistiin myöhempiä leivontahetkiä varten :)
VastaaPoista♥: Linda/Revontulipalo
Kiitos Linda suosittelen kyllä testaamaan ❤
PoistaOi namm näyttää hyvältä! :) Voisin tehdä tupareihin ;)
VastaaPoistaJa kiitos gluteenittomasta ohjeesta!
❀ Cinderella Days ❀
❤❤
PoistaVoiko käyttää pakkasesta omenasoseen pilkotun omenan sijaan?
VastaaPoistaHeips! Jos se ei kovin löysää ole, niin varmasti voisi toimia sekin :)
Poista