Lidlin järjestämällä elämysillallisella oli tarjolla toinen toistaan herkullisempia annoksia.
Toinen alkuruoka Hollanti, jonka valmisti Peter Walch. Neilikalla maustettua paahdettua ankanrintaa, yrttisalaatti Gouda-lastuilla kurpitsan ja omenan-inkiväärichutneyn kanssa.
Jälkiruoka joka tuli Italiasta ja sen valmisti Gennaro Olivieron. Panettone-creme brulee hasselpähkinäjäätelön, mandariinigeelin ja kanelisokerinmurujen kanssa. Tämä oli muuten parasta ikinä.
Lidl kysyi suomalaisilta jouluruoasta: kalat ja kasvisruoat nostavat suosiotaan
Erilaiset kalat, äyriäiset ja kasvisruoat ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten joulupöydässä samalla kun lihatuotteiden syöntiä aiotaan vähentää. Vaikka suomalainen jouluruoka on keventymässä, perinteet pitävät pintansa ja kinkku on yhä joulupöydän ykkönen.
Kylmä- ja lämminsavustettu lohi ovat olleet ennenkin suosittuja, mutta niiden suosio on kasvanut kymmenen vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Merenelävistä on tulossa yhä tärkeämpi osa suomalaisten jouluruokailua, sillä myös mädit ja äyriäiset ovat nostaneet suosiotaan, kertoo Lidlin osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs.
Bataattilaatikko vakiinnuttaa paikkaansa suomalaisten joulupöydässä.
Muita tutkimuksen mukaan suosiotaan nostaneita jouluruokia ovat muun muassa vihersalaatti, bataattilaatikko, punajuuriaurajuustovuoka, juustot, sitrushedelmät ja pähkinät. Näistä bataattilaatikko on lähes seitsemän kertaa yleisempi joulupöydän osa nyt kuin kymmenen vuotta sitten.
Tänä jouluna suomalaisista 31 prosenttia aikoo lisätä kasvispohjaisten ja 25 prosenttia kalaruokien käyttöä, sekä 13 prosenttia vähentää possun lihan käyttöä. Samalla uusia ruokia kokeillaan mieluiten kasviksista ja kalasta. Näiden tulosten perusteella voisi sanoa, että suomalainen jouluruoka on vähitellen keventymässä.
Monen perinteisen jouluruoan, kuten esimerkiksi kinkun, lanttu- ja porkkanalaatikon sekä joulutorttujen, suosio on laskenut keskimäärin noin 10 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vaikka perinteisten ruokien suosio on laskussa, ovat ne silti yleisimpiä jouluruokia.
Kuvassa bloggareita illallisella:
Kulinaari Kimmo Ollila
Ranteita myöjen taikinasa Marika Kaila
Voita ja Suolaa Mika Uusi-Pohjola
Beach house kitchen Heli-Hannele Pehkonen
Lumo lifestyle Tuuli Sundman
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti