20.4.2017

Herkkulihapullat tomaattikastikeessa (myös gluteenittomana)


Aijemmin tuolla kerroinkin, kun sain testiin 6l Crock-Pot The Original Slow Cooker - haudutuspadan ja ruonlaitto ei voisi enään helpompaa olla. Nyt testissä oli lihapullat tomaattikastikkeessa. Lihapullat laitetaan raakana kasvisten ja kastikkeen päälle ja ruoka hiljolleen hautui 3h ja ah mikä  maku! Syntyi ihanan meheviä lihapullia.

lihapullat:
1 prk (200g) kermaviiliä
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurijauhetta
1 kananmuna
500g naudan paistijauhelihaa (7%)

1. sekoita kermaviili, mausteet, kaurahiutale ja kananmuna
2. sekoita hyvin
3. lisää lopuksi jauheliha ja vaivaa taikinaa muutamia minuutteja
4. laita taikina hetkeksi sivuun

Laita ensin padan pohjalle 

5 porkkanaa
1 kevät sipuli varsineen
500g paseerattua tomaattia
1 tl timjamia
3 rkl teriyakikastiketta

1. kuori ja pese porkkanat ja kevätsipuli
2. pilko kasvikset padan pohjalle
3. kaada paseerattu tomaatti, timjami ja teriyakikastike kasvisten päälle ja sekoita
4. pyörittele lihapullat ja laita vieri viereen kastikkeen päälle
5. kansi kiinni ja teho 2:lla 3h


Täältä löydät hieman tietoa padasta....

2 kommenttia :

  1. Vaikuttaapa niin herkulliselta, että on pakko kokeilla tässä joku päivä! Mutta minun Crock-Potissani on vain high- ja low-asetukset, joten osaisitko sanoa kumpaa tuo teho 2 mahtaa vastata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, olivat kyllä todella mehukkaita lihapullia suosittelen testaamaan. Hauduta high asetuksella tuo 3h :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful