Halusin yllättää kaksosemme näin ensimmäisen koulupäivän kunniaksi mehevillä uunituoreilla pullilla ja teeleivillä. Molemmat reseptit ovat helppoja valmistaa. Kaikki aineet sekaisin, vuokiin ja uuniin. Ohjeesta tulee pullia 10 kpl.
Ohje:
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl öljyä
2½ dl piimää
1 kananmuna
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää loput aineet
3. sekoita hyvin
4. laita muffinsivuoat muffinsipeltin koloihin ja laita taikinaa vähän pohjalle, että pohja peittyy
5. päälle vaniljakreemiä, omenapaloja sekä kanelia
6. lopuksi vielä vähän lisää taikinaa, päälle omenasiivuja sekä kanelia ja raesokeria
7. paista 225'c noin 15 minuuttia uunista riippuen
Väliin:
2½ dl kylmää vettä
1½ dl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
3tl aitoa vaniljasokeria
1 omena
kanelia
Päälle:
Raesokeria
1. sekoita vesi, aito vaniljasokeri ja kreemijauhe hyvin keskenään
2. kuori ja pilko omena pieneksi palasiksi
Vinkki:
* voit laittaa pulliin myös vaniljakreemin kaveriksi marjoja tai hilloa
* voit ripotella lisää raesokeria valmiiden pullien päälle, jos uunissa repeilevät kovasti
* uunituoreena parhaimmillaan, jos uunituoreena syödään kannattaa lusikalla syödä sillä kreemi on lämpöisessä pullassa vielä sen verta löysää
* itse käytin amerikanmuffinsivuokia
* gluteenittomissa pehmeimpiä pullia tuli Semperin Fin Mixiin tehtynä
Gluteenittomana
Ohje:
4 dl Semperin Fin Mixiä TAI 4 dl Viljatuotteen pullajauhoseosta
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl öljyä
3 dl piimää
1 kananmuna
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää loput aineet
3. sekoita hyvin
4. laita muffinsivuoat muffinsipeltin koloihin ja laita taikinaa vähän pohjalle, että pohja peittyy
5. päälle vaniljakreemiä, omenapaloja sekä kanelia
6. lopuksi vielä vähän lisää taikinaa, päälle omenasiivuja sekä kanelia ja raesokeria
7. paista 225'c noin 15 minuuttia uunista riippuen
Väliin:
2½ dl kylmää vettä
1½ dl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
3tl aitoa vaniljasokeria
1 omena
kanelia
Päälle:
Raesokeria
1. sekoita vesi, aito vaniljasokeri ja kreemijauhe hyvin keskenään
2. kuori ja pilko omena pieneksi palasiksi
Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaNyt on pullat uunissa gluteenittomana. Tein kaksinkertaisen annoksen ja sain 23 pullaa, joten nyt jää minulle päiväkahville ja illaksi miehelle ja minulle vielä maistiaiset. Ihanan helppo ja näyttää ainakin nousevan hyvin.
Päivi
Ihana kuulla :) <3
PoistaMaukkaita olivat,täytteinä vaniljakreemi ja omenahillo.Vieraat lähtivät leivontaohje mukanaan👍
VastaaPoistaIhana kuulla :) <3
PoistaVoiko vaniljakreemin tehdä Sallisen kreemijauheesta tai varmaan voikin mutta mahtaako tulla liian tönkköä?
VastaaPoistaVoi tehdä, mutta vettä tarvitsee tosiaan enemmän.
PoistaHei! Millä korvaisit piimän, että saisi pullan maidottomana? ��
VastaaPoistaMoikka! Luulen, että kauramaito voisi toimia tässä :)
PoistaTein gluteenittomana, kyllä on todella helppo tehdä ja maistui vieraillekin.
VastaaPoista