Aloita kinuskin keittämisellä, kinuskin pitää antaa jäähtyä ennen täytteeseen lisäämistä. Tästä kokeilusta tuli todellinen herkku, ihanaa kinuskia ja juustokakkua yhdistettynä ei voinut tulla, muuta kuin hyvää. Seuraavana päivänä parhaimmillaan.
Pohja:
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
4 dl viljatuotteen glut. pullajauhoseosta
1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää kananmuna ja sekoita
3. lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin
4. levitä taikina pohjaksi reunoja myöden kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käyttäen voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Itse laitan aina pohjalle leivinpaperin ja pingotan reunat sitten vasta kiinni, tällöin on valmis kakku helppo siirtää tarjoiluastiaan
5. laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista
Kinuski:
1dl kuohukermaa
2dl ruokokidesiirappia
1. keitä teflon kattilassa 10min miedolla lämmöllä. Aloita ajanottaminen, kun alkaa kiehumaan ja pienennä lämpöä heti
2. anna jäähtyä kylmäksi asti. Paksuuntuu jäähtyessään
3. nosta jääkaappiin. Voit tehdä tämän jo aijemminkin valmiiksi odottamaan jääkaappiin
Täyte:
250g mascarponea
1dl kermaa
200g ranskankermaa
250g maitorahkaa
Sekoita kaikki keskenään napakaksi vaahdoksi ja lisää lopuski keitetty kinuski sekä
3/4 dl modon karamellisiirappia (löytyy prismasta ja cittarista)
3 kananmunaa
5 rkl perunajauhoja
1. sekoita vielä hyvin
2. kaada täyte pohjan päälle
3. paista uunin pohjalla ritilän päällä kiertoilmauunissa 175'c n.40min (uunista riippuen) jonka jälkeen sammuta uuni, kun kakku on valmis ja avaa luukku ja anna kakun hitaasti jäähtyä n.1h ajan uunissa jonka jälkeen nosta pöydälle jäähtymään kylmäksi asti jotta voit nostaa sen jäkaappiin. Näin vältyt, ettei kakun pinta repeä.
4. seuraavana päivänä parhaimmillaan
Vikki:
* jos ei kiertoilmauunia löydy, niin lisää asteita +n.30'C
On kyllä muuten ihan täydellisen näköinen kakkupala ♥
VastaaPoistaKaunis kiitos <3
Poista