19.5.2018

Riesling & Spätburgunder 2018 Tampereella
Sain kutsun lähteä maistelemaan Riesling & Spätburgunder menut, meidät oli jaettu ryhmiin ja joka ryhmä kiersi neljä tai viisi ravintolaa illan aikana, joten tyhjin vatsoin ei todellakaan tarvinut kiertää 😉 Ryhmässäni oli kollegat Savusuolaa -Janica,  Optimismia ja energiaa -Katja sekä Mansen muijien -Anna.

Aloitimme kierroksen Gastropub Tuulensuusta, jossa saimme maistella pekonipiirakkaa ja kinkkuun käärittyjä parsoja, joiden päälle oli ripoteltu juustoraastetta ja varsinkin parsat olivat omaan makuuni täydellisiä, ihanan rapealla kinkulla ja napakalla parsalla, täydellinen kypsyys. Viinejä heiltä löytyy melkoinen määrä, viinilistaan ei meinannut loppua näkyä, joten jokaiselle varmasti löytyy mieluinen viini ja olin yllättynyt, että jopa minä löysin vihdoin punaviinin mistä pidin, Franz Kellerin punaviiniä oli helppo lähestyä ja oli tälläiselle punkun aloittelijalle juuri täydellinen ei tanniininen punaviini.Tuulensuusta jatkoimme matkaa  Finlaysonin Palatsiin, jossa alkuun maistelimme ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä parsaa ja bearnaisekastiketta, parsa oli päässyt mielestämme liian kypsäksi, mutta herkullinen kastike pelasti kuitenkin annoksen ja oli muuten makuuni parasta bearnaisekastiketta pitkään aikaan. Pääruokana oli paistettua siikaa, varhaisperunaa ja ruohosipulikastiketta ja tämä annos hurmioitti minut, oli todella hyvää! Jälkiruokakaan ei kylmäksi jättänyt sillä saimme jäätävän hyvän makuista raparperiparfaittia ja tuoreita mehustettuja mansikoita, huhheijakkaa! Sekä 2016 vuoden X-Berg Riesling valkoviini, joka oli ehdottomasti koko kierroksiemme paras viini, valkoviini oli ihanan raikas ja päärynäinen, tykkäsin todella ja taisin juuri löytää lemppari valkkarin! Tämä paikka oli ehdottomasti kierroksen paras ravintola myös ruoan suhteen, todellinen helmi! Ja olin aina ajatellut, että tänne Finlaysonin Palatsiin tullaan juhlimaan vain häitä tai muita juhlia, mutta olin totaalisen väärässä! Tänne voi tulla herkuttelemaan hyvää ruokaa ja nauttimaan vaikkapa lasillinen hyvää viiniä ihan vaikka ohikulkumatkalla.

Seuraavana kohteena oli Näsinneula, jossa on lumoavat näköalat ja jonne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa mikäli aikataulumme olisi sen sallinut 💖 Menuussa heillä oli alkuun valkoista parsaa ja korvasientä, porotartaria ja punajuurta, haudutettua kuhaa ja voikastiketta ja jälkiruoaksi palsternakkaa ja raparperiä. Alkuruoka oli mielestäni kaivannut enemmän makua ja annos oli makuuni liian etikkainen. Erityisen hyvää oli ehdottomasti haudutettu kuha ja jälkiruoka, annokset saivat suuni vain hymyilemään. Viinit olivat loistavia ja sopivat täydellisesti annoksiin ja jälkiruokaviini oli myös makuuni juuri oikeanlainen, joka ei ollut liian makeaa.
Kierros päätettiin trendikääseen ja tunnelmalliseen Ravintola Henriksiin, jossa menussa oli alkuun savustettua haukea ja parsakeittoa, hiillostettua siikaa, varhaisperunoita ja korvasieniä sekä jälkiruoaksi jugurttimoussea, raparperisorbettia ja mansikoita. Ja voi pojat mä rakastuin tuohon parsakeittoon, se oli jumalaisen hyvää ja vaikka siinä oli käytetty kermaa se ei ollut liian kermaista vaan juuri sopivaa. Olisin voinut ryystää toisen lautasellisen pelkkää keittoa ja reilun sellaisen! Pääruoka oli muutoin tosi herkullista, mutta makuuni hiukan liika suolaista. Ihana ja ystävällinen henkilökunta oli tehnyt meille kuvausta varten omat annokset, jotka saimme kuvata luonnonvalossa heidän sisäpihalla, jolloin saimme kuvaamisen jälkeen vain nauttia herkuullisista annoksista, tästä iso plussa ja kiitos heille!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful