28.6.2018

Paahtopaistia Cello Quantum hiiligrillillä ja coleslaw salaatti


* Kaupallinen yhteistyö Cello

Rakastuin tähän Cello Quantum hiiligrilliin, saa ruokiin ihan oman pikantin maun. Äläkä lannistu vaikket ensimmäisellä kerralla onnistuisikaan grillin käytössä, vaatii useampia testikertoja, että saat grillistä ystävän. 

Kamado-keittimet ovat erityisen monipuolisia. Niitä voidaan käyttää kätevästi paitsi grillaamiseen ja savustamiseen myös pizzojen, leipien ja piirakoiden paistamiseen. Erinomaisen lämmönsäilytyskyvyn ansiosta korkeatkin lämpötilat saavutetaan nopeasti ja lämpöä on helppo hallita ylhäältä ja pohjasta olevien ilma-aukkojen avulla. Korkeissa lämpötiloissa hampurilaiset, makkarat ja pihvit yms. kypsyvät nopeasti, isommat lihapalat kannattaa paistaa hitaammin ja matalassa lämpötilassa. Halutessasi voimakkaamman savun maun lisää hiilien sekaan puupaloja, esim. omenapuunpalat tai hickory puupalat olivat mielestäni parhaimpia ja puupalat ehdottomasti parempia, kuin lastut, koska lastuja joutuu välissä lisäämään pitkässä kypsymisajassa. 

Sytytykseen ei saa käyttää mitään sytytysnesteitä vain sytykepaloja ja hiiliksi kannattaa valita isot hiilipalat tai briketit. Sytytä tuli asettamalla Kamadon pohjalle hiililevylle rullalle käärittyä sanomalehtiä sekä sytytyspaloja ja hiiliä kannattaa laittaa puoleen väliin pesää, koska hiiliä et voi laittaa liikaa sillä seuraavalla käyttökerralla ne loput odottavat siellä jo valmiina, hankalampi lähteä lisäämään, jos laitat liian vähän. Kamado on itsepuhdistuva, kuumenna se 260'c 30 minuutin ajaksi, jolloin kaikki ruokajämät ja roskat palavat pois. Älä puhdista Kamadoa sisäpuolelta vedellä tai minkäänlaisilla puhdistusaineilla. Seinät ovat huokoiset ja imevät kaikki nesteet, jolloin Kamado voi haljeta. Jos grilliin tarttuu liikaa nokea, poista hiilijämät teräsharjalla tai nokikoukulla ennen seuraavaa käyttökertaa.  

Paahtopaisti:
n.2 kg naudan paahtopaistia (Kujalan tila)
80g-100g burgers & ribs rubia (maustetta on tarkoitus hieroa lihalle reilusti, n.40g-50g per liha kilo) Poppamies

1. hieno mauste hyvin lihan pintaan kauttaalteen.
2. lämmitä grilli 100'c-120'c
3. laita sisälämpömittari lihaan keskelle
4. paahtopaisti on vamis, kun lihamittari näyttää 55'c
5. kääri liha leivinpaperin sisään ja päälle vielä folio
6. anna lihan vetäytyä noin 20 minuuttia


Coleslaw salaatti
400g valkokaalta
170g porkkanaa
1 dl kevätsipuli silppua
1 dl tuoretta persiljaa
1 prk. 200g kermaviiliä
1½ dl tervalööki soossia (Kujalan tila)
myllystä mustapippuria
myllystä vuorisuolaa

1. suikaloi kaali ohueksi suikaleiksi
2. kuori ja raasta porkkanat
3. silppua kevät sipuli pieneksi
4. silppua persilja
5. sekoita kaikki aineet keskenään
6. lisää myllystä mustapippuria ja suolaa 
7. maistele välillä ja lisää omaan makuun sopivaksi pippuria ja suolaa
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful