Viinimaa lähetti minulle testiin viiniglögejä, joita yhdessä ystävieni kanssa maistelimme. Lähetyksessä oli monenlaista viiniglögiä ja jokaiselle löytyi se oma lemppari, joulun hetki-kuohuviini sekoitus taisi kuitenkin viedä voiton. Mielestäni viiniglögit pääsevät paremmin oikeuksiinsa kylminä, joten kannattaa testailla ne myös kylminä.
Jouluhetki Omena-pihlajanmarja 8%
Kuva: Viinimaa
Maku on omenainen, kevyen pihlajanmarjainen, kanelinen ja hennon kardemummainen. Viime vuoden suosikki-glögi Jouluhetki Omena täydentyy tänä vuonna aidoilla pihlajanmarjoilla. Matala-alkoholinen ja raikkaan omenaviinipohjainen maustettu juoma sopii niin kylmänä kuin lämpimänä nautittavaksi. Tosin itse pidin kylmänä paljon enemmän, kuin lämpöisestä. Ja tämä Joulunhetki glögi oli tosi hyvää, kun sekoitti sekaan kuohuviiniä. 1/3 Joulun hetkeä ja 2/3 kuohuviiniä, testaa ihmeessä. Tässä pullokin on jo niin kaunis, että se on ihana antaa vaikka lahjaksi. Hintakin on alta kahdeksan euroa.
Kuva:Viinimaa
Klassikko perinteinen luomu Valkoviiniglögi 10%
Tämän klassisen glögin makumaailma on hillityn makea ja sopivan mausteinen, ihan jääkylmänä niin hyvää. Makua glögille antavat muun muassa kaneli, neilikka, inkivääri sekä kardemumma. Perinteinen valkoviiniglögi on ollut Alkon valikoimassa vuodesta 1990 lähtien. Tänä vuonna Perinteinen valkoviiniglögi on ensimmäistä kertaa tarjolla luomu versiona. Tuotteen valmistus on mahdollisimman luonnonmukaista ja sitä ei ole esimerkiksi suodatettu lainkaan. Tästä johtuen glögi saattaa näyttää hieman samealta pullossa.
Kuva:Viinimaa
Blossa Ekologisk Vinglögg 10%
Blossan klassikkoglögi ja Alkon viime vuoden myydyin kausiglögi nautitaan tänä vuonna luomuversiona. Ihanan täyteläinen ja erittäin tasapainoinen glögi, jossa aistii perinteisten joulumausteiden (neilikka, kardemumma, inkivääri) lisäksi tummaa kirsikkaa. Blossa valmistetaan yli sata vuotta vanhalla reseptillä, joka on peräisin viinikauppias J.D. Grönstedtiltä Tukholman vanhasta kaupungista. Kaikki Blossa-tuoteperheen glögit pohjautuvat samaan perusreseptiin. Blossan maku syntyy ainutlaatuisesta mausteseoksesta, jossa on muun muassa kadermummaa, inkivääriä ja neilikkaa. Mausteseoksen jauhamiseen, sekoitukseen ja uuttamiseen kuuluu noin kuukausi, jonka jälkeen sen annetaan kypsyä tammitynnyreissä noin kolme kuukautta. Mausteena ei käytetä kanelia, joka on yleinen glögimauste. Tästä oli ihana huomata, että jopa minä pidin tästä vaikken niin punaviini ihminen olekkaan ja samaa sanoivat muutkin ystäväni, jotka tätä maistoivat.
Kuva:Viinimaa
Blossa Glögg 5,5 %
Suosittu Blossa Vinglögg matala-alkoholisena versiona, jossa ei ole tingitty Blossan mausta tai luonteesta. Saatavana K-ryhmän kaupoista ja marketeista. Täyteläisen, mukavan mausteisen ja tasapainoinen maku. Tässä pohjana on täyteläinen punaviini, minkä ansiosta se säilyttää perinteisen viinimäisyytensä myös matala-alkoholisena versiona. Viini on sekoitettu rypälemehun ja sokerin kanssa ja lopulta maustettu Blossan mausteseoksella, jossa on muun muassa kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti