Mä olen tosi nirso kalaruokien suhteen, mutta nyt tuli tehtyä kyllä niin hyvää kalaa, että pakko kirjoittaa ohje talteen. Kalapalat saa mehevän kastikkeen ylleen ja pastan kanssa nautittuna oli erityisen hyvää. Sitruuna maistuu juuri sopivasti, ei liian sitruunainen eikä ollut sitruunaa liian vähänkään. Simppelit raaka-aineet ja maku oli mehukkaan herkullinen. Jos sulla on yksi kalaresepti etsinnässä mitä haluat testata, niin se on juurikin tämä resepti!
n.700g lohta
suolaa
limepippuria
2 saloottisipulia
2dl kuohukermaa
3dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori
1rkl sitruunan puristettua mehua
1rkl häränlihafondia pullosta
1 tl sokeria
1.poista kalasta nahka. parhaiten saat sen pois, kun keität vettä ja kaadat vettä nahan päälle ja haarukalla rullaat nahan pois
2. leikkaa lohesta sopivan kokoisia isoja paloja
3. laita myllystä kapalalojen molemmin puolin suolaa ja limepippuria
3. paista lohipalat ja ota lautaselle sivuun
4. kuullota öljyssä pilkotut sipulit
5. kun sipulit kauniin kullan ruskeita, niin lisää loput aineet. Lisää myös ripaus suolaa, maistele välissä!
6. maistele kastiketta ja kun saat sen makuusi sopivaksi, niin lisää kalapalat sekaan ja anna olla kastikeessa noin 5min.
7. nauti keitetyt pastan kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti