26.9.2014

Valkosuklainen Pätkis-kinuskikakku


Mulla ollut mielessä jo pidempään ajatus, että haluan kokeilla itse tehdystä kinuskista tehdä jonkin kakun ja aikani kun ajatus muhi päässäni, niin syntyi tämä herkullinen valkosuklainen pätkis-kinuskikakku. Jos tykkäät after eight suklaasta tykkäät tästäkin. VAROITUS  tämä vie niin kielen kuin jalatkin altasi ;)

Pohja:

210 g Dops mud cake keksejä
50 g voisulaa

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita voisulan kanssa ja levitä irtopohjavuuan pohajalle pohjaksi. Mutta ÄLÄ painele pohjaa yhtään ettei kovetu jääkaapissa liian kovaksi, kaada vain pohja ja levittele kauttaaltaan. Laitoin leivinpaperin pohjalle ja reunoille. Mun käyttämäni irtopohjavuoka oli 21cm halkasijaltaan.

Täyte:

2½ dl floora vispiä
150 g creme fraichea
1 dl fariinisokeria
8 kpl pätkistä
(1 rkl piparminttuaromia, laita tätä jos tykkäät hyvin piparminttumaisesta mausta, muutoin jätä laittamatta ja jos tykkäät after eight suklaasta, niin kannattaa tämäkin lisätä)
130 g pandan valkosuklaata
3½ tl liivatejauhetta
½-1 dl vettä

Vaahdota kerma ja fariinisokeri. Lisää creme fraiche. Pilko pätkikset veitsellä "muruiksi" ja lisää vaahtoon. Sulata laakealla lautasella mikrossa valkosuklaa 30 sek kerralla, kunnes sulamnnut kauttaaltaan. Älä laita lautaselle suklaita päällekkäin. Ja lisää valkosuklaakin vaahtoon. Kiehauta vesi ja liivatejauhe ja lisää vaahtoon. Laita jääkaappiin hyytymään ja valmista kinuski.

Kinuski:

2 1/4 dl vispikermaa
1½ dl fariinisokeria
1½ tl vaniljasokeria
1½ rkl voita

Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria n.10(-15)min. hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kinuski on valmista sitten, kun pystyt tiputtamaan lusikan kärjellä kylmään vesilasiin tipan kinuskia joka ei "leviä" veteen vaan jähmettyy tipaksi. Ja valmiiseen kinuskiin pystyt lusikalla tekemään kuviota joka jää kinuskin pinnalle.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful