sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Jouluinen karpalo-rusinakakku



Joulun alla on kiva muistaa ystäviä, helpot ja nopeat ohjeet ovat ihan parhaita, tässä ohje missä kaikki vain sekoitetaan keskenään ja laitetaan uuniin. Ja kakku on ihanan pehmoinen ja maku jouluinen.


*Kaupallinen yhteistyö Deliciest


Ohje:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3tl aitoa vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
5 tl kanelia
3tl neilikkaa
1tl kardemummaa

200g voisulaa
2dl Deliciest smetanaa
3 kananmunaa
1dl piimää

1. sekoita kuivat aineet, rusinat, karpalot ja mausteet keskenään
2. lisää voisula, smetana, kananmunat ja piimä
3. sekoita hyvin
4. voitele ja jauhottele 1,8 l kahvikakkuvuoka
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c noin 1h

Vinkki:
* jos paistat pienemmissä 7½ dl vuissa paistoaika on noin 40 minuuttia
* voit tehdä tämän myös pyöreään 25 cm halkasijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, tällöin paistoaika on noin 45min












14 kommenttia :

  1. Deliciestin smetana on kyllä suosikkini! Ihanan pehmeää ja raikkaan makuista. Onpa kivat mausteet & raaka-aineet tässä kakussa, kyllä maistuisi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Juurikin näin ihanan pehmeää ja raikasta, itekin tulee aina käytettyä juuri Deliciestin smetanaa, kun smetanaa tarvii, kun siinä on rasvaprosenttikin vain 20% ♥

      Poista
  2. Miten sitä aina unohtaa nämä upeat kuivakakut, kun miettii joululahjoja ja muistamisia. Ihanan näköinen ja kuuloinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ täytyy kyllä myöntää, et itekkin tulee liian harvoin tehtyä näitä kahvikakkuja.

      Poista
  3. Kuulostaa ihan minunlaiselta leipomiselta: kaikki sekaisin ja uuniin. JUST HYVÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeat, helpot ja maukkaat kakut on ihan parhautta :D

      Poista
  4. Näyttääpä kauniilta ja kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  5. Kaunis kakku ja ihastuttava nimi, tuli oikein hymy huulille :)

    VastaaPoista
  6. Pehmeät karpalot Siis tuoreita ei kuivattuja?voisko vaihtaa karpalon johonkin muuhun mutta mihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkasin ohjeeseen tarkemmin mitä karpaloita käytin eli kuivattuja, mutta tuoreetkin käy ihan yhtä hyvin sekä pakastetut, ne kannattaa laittaa jäisininä. Karpalot voi vaihtaa mihin kuivattuun marjaan tai hedelmään vaan esim. viikunoihin, aprikooseihin, ananaspaloihin, papaijaan, mustikkaan, puolukkaan jne 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful