5.1.2020

Ihanan raikkaat pyykkietikat




*Kaupallinen yhteistyö Herkku ja Lahja Murena

Etikkaa on käytetty tekstiilien ja kodin puhdistukseen jo satoja vuosia. Pyykkietikka on aluperin suunniteltu ja kehitetty Ranskassa ja sitä käytetään pyykinpesussa. Pyykkietikka toimii varsinaisen pesuaineen huuhteluun jättäen tekstiilin raikkaan ja miellyttävän tuoksun. Soveltuu käytettäväksi kaikille tekstiili-, rosteri-, laminaatti-, lasi- sekä puupinnoille. Alkuun epälin, että pyykki haisee ihan etikalta, kun tuoksuttelin tuoksuja, mutta pyykistä tuleekin ihanan raikasta. Joten älä anna etikan voimmakaan tuoksun hämätä, kun nuuhkit tuoksuja. Mun omat lemppari tuoksut on puuvilla, teenlehti ja meren tuoksu eli marine. Pyykkietikat ovat riittoisia, koska niitä annostelaan niin vähän per koneellinen. Voin kyllä suositella näitä. Estää myös pesuainesaostumien muodostumisen pyykkikoneessa. Raikastaa rummun poistamalla tunkkaisen hajun: puhdas ja raikas pesukone. 

Pyykkietikka tuo helpotusta pyykkäykseen, jo yhdellä pesukerralla saa raikkaan sekä miellyttävän pesutuloksen. Pyykkietikan avulla pääse eroon tunkkaisista sekä hankalista hajuista. Pahanhajuiset treenivaatteet, pitkään pyykkikorissa lojuneet pyykit, savuiset vaatteet, pyykkietikka tehoaa näihin kaikkiin. Huuhteluaine korvataan pyykkietikalla, jolloin muutama korkillinen pyykkietikkaa annostellaan pesukoneen huuhteluainesäiliöön. Ei jätä jälkiä pyykkiin ja etikan tuoksu poistuu kokonaan pyykin kuivuessa, jäljelle jää raikas tuoksu. Poistaa pyykistä pesuainejäämät pidentäen vaatteiden käyttöikää. Vähentää vaatteiden sähköisyyttä. Kirjopyykin värit kirkastuvat sekä ehkäisee valkopyykin kellastumista. Antiseptinen eli pyykkietikka desinfioi pyykin myös matalassa lämpötilassa. Ekologinen eikä sisällä allergisoivia tai herkkyyttä aiheuttavia ainesosia. Lopputuloksena raikas ja ihanan pehmeä pyykki! 

Jos et ole aiemmin käyttänyt pyykkietikkaa huuhteluaineena, aloita pyykkietikan käyttö maltillisesti. Annostele aluksi vain noin yksi korkillinen pyykkietikkaa ja lisää annostusta oman tarpeesi, pyykkimääräsi ja tuoksun voimakkuuden mukaan. Pyykkietikan suhteen pienikin määrä kuitenkin riittää mainiosti. Tämä tekee tuotteesta myös erittäin riittoisan. Le Pere Pelletierin laadukkaat tuotteet valmistetaan Ranskassa käsityönä sekä pakataan tyylikkäisiin pulloihin. 

Etikka itsessään on luonnonmukainen ja pitkään käytetty sekä verraton puhdistusaine, jota hyödynnetään useissa erilaisissa käyttökohteissa. Pyykkietikkaa voidaankin käyttää myös yleispuhdistusaineena. Siivoaminen pyykkietikalla on tehokasta ja helppoa esimerkiksi suihkepullon avulla. Pyykkietikkaa voidaan hyödyntää siivouksessa, kun halutaan puhdistaa esimerkiksi peilejä, laattoja ja lasipintoja. Soveltuu myös mainiosti grillin rosteriosien puhdistukseen. Myös WC-tilojen puhdistuksessa pyykkietikka on oivallinen valinta, sillä pyykkietikka myös desinfioi.  Puhdas pyykki ja puhdas koti pyykkietikan avulla, kokeile ja ylläty. 


Annosteluohjeet:
- Yksi pesukoneellinen: 1-3 korkillista pyykkietikkaa pyykin likaisuudesta riippuen
- Lauteiden ja kaakeleiden pesu: 0,5 dl pyykkietikkaa sekoitettuna 5 litraan vettä
- Kodin yleispuhdistusaine: 0,5 dl pyykkietikkaa suihkepulloon ja loput vettä









1 kommentti :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful