Marmeladit ovat ihania viemisiä kyläpaikkaan tai lahja joulun alla. Olen aina luullut, että marmeladi on vaikeaa tehdä, mutta ei se ollutkaan vaan erittäin helppoa. Kuivumisessa vaan menee pari päivää, että voi namit sokeroida, mutta muuten tulevat kyllä ihan käden käänteessä. Marmeladit voit valmistaa mistä marjasta tai mehusta vain, mutta aidon maun saat käyttämällä marjoja, joista puristat mehun sekä hilloista voi tehdä myös. Namit hyydytetään kasvipohjaisella agar agar hiutaleilla.
Ohje:
1½dl tyrnimehua (tarvitset 5 dl tyrninmarjoja) tai muita marjoja/mehua
4 dl vettä
2 dl hillosokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl agas agar hiutaleita
Sokerointiin:
erikoishienoa sokeria
1. purista marjoista mehu
2. kiehauta mehu, vesi ja sokerit
3. ripottele kiehuvaan seokseen agar agar hiutaleet
4. keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 8 minuuttia
5. kaada seos noin 20cm x 28cm olevaan vuokaan leivinpaperin päälle, anna jäähtyä huoneenlämmössä muutama tunti
6. leikkaa muotilla marmeladipalat tai veitsellä paloiksi
7. anna marmeladin kuivua muovisen leikkuulaudan päällä huoneenlämmössä kaksi-kolme päivää
8. sokeroi erikoishienolla sokerilla ja tarjoile
Vinkki:
* sokeroi aluksi muutama ja anna hetken aikaa olla leikkuulaudan päällä, jos sokeri lähtee sulamaan, niin marmeladi ei ole vielä täysin kuivunut eli anna kuivua vielä seuraavaan päivään asti. Itsellä kuivuminen vaati kolme päivää
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti