11.12.2019

Helpot ja herkulliset marmeladit


Marmeladit ovat ihania viemisiä kyläpaikkaan tai lahja joulun alla. Olen aina luullut, että marmeladi on vaikeaa tehdä, mutta ei se ollutkaan vaan erittäin helppoa. Kuivumisessa vaan menee pari päivää, että voi namit sokeroida, mutta muuten tulevat kyllä ihan käden käänteessä. Marmeladit voit valmistaa mistä marjasta tai mehusta vain, mutta aidon maun saat käyttämällä marjoja, joista puristat mehun sekä hilloista voi tehdä myös. Namit hyydytetään kasvipohjaisella agar agar hiutaleilla.


Ohje:
1½dl tyrnimehua (tarvitset 5 dl tyrninmarjoja) tai muita marjoja/mehua
4 dl vettä
2 dl hillosokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl agas agar hiutaleita 

Sokerointiin:
erikoishienoa sokeria

1. purista marjoista mehu
2. kiehauta mehu, vesi ja sokerit
3. ripottele kiehuvaan seokseen agar agar hiutaleet
4. keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 8 minuuttia
5. kaada seos noin 20cm x 28cm olevaan vuokaan leivinpaperin päälle, anna jäähtyä huoneenlämmössä muutama tunti 
6. leikkaa muotilla marmeladipalat tai veitsellä paloiksi
7. anna marmeladin kuivua muovisen leikkuulaudan päällä huoneenlämmössä kaksi-kolme päivää 
8. sokeroi erikoishienolla sokerilla ja tarjoile

Vinkki:
* sokeroi aluksi muutama ja anna hetken aikaa olla leikkuulaudan päällä, jos sokeri lähtee sulamaan, niin marmeladi ei ole vielä täysin kuivunut eli anna kuivua vielä seuraavaan päivään asti. Itsellä kuivuminen vaati kolme päivää





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful