13.1.2020

Pehmopalat






Rakastan nopeita ja helppoja ohjeita. Meillä ei tahdo yksi leipä ikinä riittää mihinkään, joten kerralla tehtävä isompi määrä. Ihanan pehmoista ja maukasta. Peltini johon tämän tein oli koko 30 cm x 33cm eli jos teet isompaan peltiin, saat litteämpää leipää.

5 dl vettä
½ palaa tuore hiivaa tai 1pss. kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja (Myllärin)
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
kaurahiutaleita
sormisuolaa
kuivattua timjamia

1. liota hiiva veteen
2. lisää suola, siirappi, öljy ja kaurahiutaleet
3. lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita
4. levitä öljytyillä käsillä taikina 30cm x 33cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle
5. ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja halutessasi hiukan sormisuolaa ja kuivattua timjamia
6. kohota 40 minuuttia
7. leikkaa kohonnut taikina paloiksi
8. paista 225 asteessa noin 25 min


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful