Aina yhtä hyvää tiikerikakkua. Mun heikko kohta on aina ollut tiikerikakussa raidan onnistuminen, mutta nyt opein ensimmäistä kertaa tekemään täydellisen raidan 😊
ohje:
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
3 tl tummaa kaakaota
3 rkl piimää/kermaa
1. vaahdota pehmeä voi ja sokeri
2. lisää kananmunat yksitellen hyvin välillä sekoittaen
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. ota sivuun n.1/3 ja lisää sinne kaakao ja piimä/kerma
5. kaada voidellun ja jauhotetun (1,8l:n) vuan pohjalle ½ vaaleasta taikinasta jonka jälkeen kaada tumma taikina kauttaalteen ja loput vaaleat taikinat tumman kerroksen päälle
6. levitä kostealla lusikalla joka kerros kauttaalteen tasaiseksi aina ennen seuraava kerosta
7. laita haarukka melkein pohjaan asti kerrosten läpi ja lähde pyörittämään haarukkaa kokoajan samaan suuntaan samalla mennen kokoajan eteenpäin kunnes pääset siihen kohtaan josta aloitit
8. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c noin 40min (ei kiertoilmalla)
9. anna kakun jäähtyä, kumoa ja nauti kahvin kera
Minkä kokoiseen vuokaan taikina on?
VastaaPoista1,8 litran vuokaan.
Poista