Meillä oli eilen leipä loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan, joten tein itse. Tämä ohje on helppo ja nopea. Ja tässä ohjeessa ei ole pitkää kohotusaikaa, 30 minuuttia riittää ja uuniin. Leipä on ihanan pehmoista rapealla kuorella.
4 dl lämmintä vettä
3 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl gluteenittomia kauraleseitä
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl karkea gluteeniton jauhoseos (Semper)
3½ dl hieno gluteeniton jauhoseos (Semper)
1. sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola
2. sekoita hyvin
3. lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa sekoitat vain kaikki aineet hyvin
4. kippaa taikina leivinpaperin pälle, pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 30 min liinalla peitettynä
5. laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c
6. ota pata uunista ja ripottele padan pohjalle kaurarouhetta, nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin. Tai jos kippasit taikinan leivinpaperin päälle, niin nosta leivinpaperin kanssa leipä pataan
7. paista 30 min ja ota kansi pois
8. jatka paistamista vielä ilman kantta 15min
9. annan jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera
Vinkki:
* hiutaleita ja jauhoja voit ihan hyvin vaihdella omaan makuun sopivaksi
* jos et omista pataa, voit paistaa tämän myös teräskattilassa
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti