18.5.2018

Gluteeniton vaniljajuustokakku


Juustokakut ovat simppeleitä tehdä ja näyttäviä kahvipöydässä. Olen jäänyt koukkuun juustokakkuihin, kun ne ovat niin hyviä. Juustokakuissa yleensä vain maku paranee, kun ne ovat jääkaapissa päivän tai pari, joten voi hyvin tehdä vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi ja koristella juuri ennen tarjoilua.

Pohja:
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
4 tl aitoa vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
4 dl pullajauheseosta (Viljatuote) 
1. vaahdota pehmeä voi ja sokeri
2. lisää kananmuna ja sekoita hyvin
3. lisää loput aineet ja sekoita 
4. kaada voideltuun ja jauhotettuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan
5. laita jääkaappiin odottaamaan täytteen valmistusta

Täyte:
2 prk. (a` 200g) vaniljarahkaa (Valio)
1 pkt. (200g) vaniljatuorejuustoa (Valio)
150g raskankermaa
1 dl kermaa
2 tl vanilja-aromia
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl fariinisokeria

2 kananmunaa
4 rkl perunajauhoja

1. sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, kermat
2. lisää vanilja-aromi ja sokerit ja sekoita
3. lisää lopuksi kananmunat ja perunajuhot
4. lisää täyte pohjan päälle
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä kiertoilmalla 175'c noin 40 min (uunista riippuen)  
6. koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla

Vinkki:
* jos paistat normaali uunissa paista silloin 200'c
* jos et halua pinnan halkeavan, niin sammuta uuni ja avaa luukku, kun kakku on valmis, mutta älä ota sitä uunista pois. Anna kakun hiljokseen jäähtyä uunissa

1 kommentti :

  1. Ihana juustokakku. Voisikin kokeilla tällä ohjeella. :)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful