17.5.2018

Michelin-ravintola Passio ja herkullinen yllätysmenu


Intohimosta hyvään ruokaan ja persoonallisiin viineihin. Taidolla ja reilulla otteella luodut makumaailmat tarjoavat elämyksen skandinaavis-eurooppalaisessa hengessä Michelin-ravintola Passiossa Helsingissä Kalevankadulla. Ravintola on auki viikon jokaisena päivänä ja toiminut jo neljä vuotta, he ovat saaneet Michelin suositukset jo kolme kertaa. Ravintolassa on 60 asiakaspaikkaa, josta noin 20 asiakaspaikkaista kabinettiä voi vuokrata ja lounaalla keskiviikosta-perjantaihin menukokonaisuuksia asiakkaan toivomalla tavalla 1-9 ruokalajia. Ravintolaan astuessa iloinen ja lämminhenkinen henkilökunta otti lämpöisesti vastaan ja ohjasi pöytään. Ja vaikka ravintola on Michelin-ravintola, sinne oli helppo mennä ihan tavallisissa vaatteissa rennosti herkuttelemaan. Katosta roikkuvat upeat viinipulloista tehdyt lamput olivat upeat, jotka jäivät mieleeni. Kävin maistelemassa heidän yllätysmenu kokonaisuuden viineineen, mielenkiinnolla ja jännityksellä odotin millaisia herkkuja sieltä keittiömestari loihtii, sillä yllätysmenua en etukäteen tiennyt mitä olisi luvassa. 

Alkuun menussa oli kampasimpukkaa, parsasalaattia & keltuaista ja viinisuositus oli  Barale Fratelli, Metodo Classico. Alkuruokana oli myös ankanmaksaa, lehtipersiljabriossi, omenaa & kirsikkaa, viininä  L’amandine Cotes du Rhone blanc & seguret 2015. Lämmin alkuruoka parsakeittoa & possutempuraa, viininä Nelles Blanc de Noir Spätburgunder. Kala pääruoka kuhaa, porkkanapastaa & kalakastiketta, viininä Barale Fratelli Langhe Arneis. Liha pääruoka härän marmorifilettä, sientä & portviinikastike, viinisuositus Barale Fratelli Barolo 2013 & Furlan Pinot Grigio. Jälkkärinä oli raparperisorbet, lakritsia & sitruunaa sekä makea lopetus mallasvanukasta, maa-artisokka-vuodenmaito jäätelöä & happomarenkia, tässä viinisuositus oli Barale Fratelli Moscato d’Asti. Joka annos oli sanoin kuvailemattoman hyviä, mutta erityisesti kaksi annosta jäi aivan omalla avallaan mieleen eli parsakeitto ja possutempuraa sekä raparperisorbetti ja lakritsi annos, annokset syötyä suu vain hymyili, kun oli niin herkullista. Voin vain lämmöllä suositella kaikille paikkaa ja ruokaa, jotka todella on tehty ammattitaidolla. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful