16.5.2018

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku, jossa pohjassa uusi herkullinen twisti





Yleensä aina teen hyydykekakut digestive-keksipohjaan, mutta nyt halusin saada vaihtelua ja kokeilin yhdistää ihanan kandisokerin ja kanelin mausteiset keksit sekä paahdetut suolapähkinät. Ja voi morjesta miten hyvän kombon ne yhdessä tekivätkään. Jatkossakin tulen tekemään kaikki hyydykekakut tällä pohjalla. Samalla pääsin testaamaan Orthexin lähettämää uutta läkkipellistä valmistettua irtopohjavuokaa.

Pohja:
200g Bastogne keksejä
100g paahdettuja suolapähkinöitä
100g voisulaa


Täyte:
5 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
25og mascarponea
200g vaniljarahkaa

100g fazerin leivonta valkosuklaata

1½ dl modon mansikkapyrettä
3/4 dl vettä
3 tl liivatejauhetta (dr. oetker)


1. hienonna keksit ja pähkinät hienoksi muruksi
2. sulata voi ja sekoita keksi ja pähkinämurut keskenään
3. pingota leivinpaperi 28cm halkaisijalta olevan irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat ja pohja vuoka sprayllä ja taputtele pohja leivinpaperin päälle tiiviiksi
4. sekoita vispikerma, sokerit, mascarpone ja vaniljarahka keskenään napakaksi vaahdoksi
5. jaa massa sen jälkeen kahteen astiaan 
6. sulata vesihauteessa valkosuklaa, lisää valkosuklaa toiseen astiaan, sekoita ja lisää pohjan päälle
7. toiseen astiaan lisää mansikkapyre, ja sekoita
8. lämmitä kattilassa vesi ja liivatejauhe, mutta älä keitä ja anna jäähtyä heti ja kaada ohuena nauhana mansiikkamassan sekaan samalla kokoajan sekoittaen
9. lisää mansikkamassa valkosuklaamassan päälle

Vinkit:
* valkosuklaatäytteeseen ei tule liivatetta, sillä suklaa pitää täytteen kasassa
* modon pyreitä saa isommista kaupoista (citymaret ja s-ketjut) sekä tukusta


2 kommenttia :

  1. Todella herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku jälleen! ♥

    VastaaPoista
  2. Nuo suolapähkinät sopivat ihan tosi hyvin tämänpyyppisen leivonnaisen pohjaan. Itsekin olen käyttänyt, ja tuo paahto tuo pähkinäisen maun vielä erityisesti esiin. Hyvä idea yhdistää kanelikeksit niiden kanssa. :) Kaunis kakku!

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful