Yleensä aina teen hyydykekakut digestive-keksipohjaan, mutta nyt halusin saada vaihtelua ja kokeilin yhdistää ihanan kandisokerin ja kanelin mausteiset keksit sekä paahdetut suolapähkinät. Ja voi morjesta miten hyvän kombon ne yhdessä tekivätkään. Jatkossakin tulen tekemään kaikki hyydykekakut tällä pohjalla. Samalla pääsin testaamaan Orthexin lähettämää uutta läkkipellistä valmistettua irtopohjavuokaa.
Pohja:
200g Bastogne keksejä
100g paahdettuja suolapähkinöitä
100g voisulaa
Täyte:
5 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
25og mascarponea
200g vaniljarahkaa
100g fazerin leivonta valkosuklaata
1½ dl modon mansikkapyrettä
3/4 dl vettä
3 tl liivatejauhetta (dr. oetker)
3 tl liivatejauhetta (dr. oetker)
1. hienonna keksit ja pähkinät hienoksi muruksi
2. sulata voi ja sekoita keksi ja pähkinämurut keskenään
3. pingota leivinpaperi 28cm halkaisijalta olevan irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat ja pohja vuoka sprayllä ja taputtele pohja leivinpaperin päälle tiiviiksi
4. sekoita vispikerma, sokerit, mascarpone ja vaniljarahka keskenään napakaksi vaahdoksi
5. jaa massa sen jälkeen kahteen astiaan
6. sulata vesihauteessa valkosuklaa, lisää valkosuklaa toiseen astiaan, sekoita ja lisää pohjan päälle
7. toiseen astiaan lisää mansikkapyre, ja sekoita
8. lämmitä kattilassa vesi ja liivatejauhe, mutta älä keitä ja anna jäähtyä heti ja kaada ohuena nauhana mansiikkamassan sekaan samalla kokoajan sekoittaen
9. lisää mansikkamassa valkosuklaamassan päälle
Vinkit:
* valkosuklaatäytteeseen ei tule liivatetta, sillä suklaa pitää täytteen kasassa
* modon pyreitä saa isommista kaupoista (citymaret ja s-ketjut) sekä tukusta
Todella herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku jälleen! ♥
VastaaPoistaNuo suolapähkinät sopivat ihan tosi hyvin tämänpyyppisen leivonnaisen pohjaan. Itsekin olen käyttänyt, ja tuo paahto tuo pähkinäisen maun vielä erityisesti esiin. Hyvä idea yhdistää kanelikeksit niiden kanssa. :) Kaunis kakku!
VastaaPoista