11.9.2016

Omenahillo uunissa


Tässä helppo ja maukas omenahillo, jossa maku taittuu toffeeseen.
Tähän hilloon käytin valkea kuulas lajiketta, toki muutkin käy. Tarvitset 5 litran kattilan.
Omenahillo on vain, niin hyvää.



Ohje:
3½ kg omenoita
2½ dl vettä
500g hienoasokeria tai fariinisokeria

1. pese omenat, poista madonsyömät ja siemenkodat, mutta älä kuori! 
2. paloittele sen jälkeen omenat kuorineen
3. laita omenapalat 5 litran kattilaan sekä vesi 
4. keitä hiljalleen seosta välillä sekoittaen 15 min ajan 
5. tämän jälkeen lisää  sokeri ja soseuta sauvasekoittajalla hillo tasaiseksi
6. kuumenna uuni 225'C
7. muista pyyhkiä kattilan reunat, että ovat puhtaat! Ettei pala uunissa hillon roiskeet reunoihin
8. laita kattila uuniin ilman kantta, sekoita n.30min välein ja pidä uunissa yhteensä n.2½h
9. hilloa voi pakastaa. Ohjeen löysin mummoni vanhasta reseptivihkosta, jota hieman muuttelin.

Blogistani löytyy herkullisia omenaohjeita joita kannattaa kokeilla:
Mehukkaat omenadonitsit
Vaniljainen omena-puolukkatorttu
Omena-kaurasämpylät
Helppo ja herkullinen omenapiirakka
Omenapullat

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful