Tässä helppo ja maukas omenahillo, jossa maku taittuu toffeeseen.
Tähän hilloon käytin valkea kuulas lajiketta, toki muutkin käy. Tarvitset 5 litran kattilan.
Omenahillo on vain, niin hyvää.
Omenahillo on vain, niin hyvää.
Ohje:
3½ kg omenoita
2½ dl vettä
500g hienoasokeria tai fariinisokeria
1. pese omenat, poista madonsyömät ja siemenkodat, mutta älä kuori!
2. paloittele sen jälkeen omenat kuorineen
3. laita omenapalat 5 litran kattilaan sekä vesi
4. keitä hiljalleen seosta välillä sekoittaen 15 min ajan
5. tämän jälkeen lisää sokeri ja soseuta sauvasekoittajalla hillo tasaiseksi
6. kuumenna uuni 225'C
7. muista pyyhkiä kattilan reunat, että ovat puhtaat! Ettei pala uunissa hillon roiskeet reunoihin
8. laita kattila uuniin ilman kantta, sekoita n.30min välein ja pidä uunissa yhteensä n.2½h
9. hilloa voi pakastaa. Ohjeen löysin mummoni vanhasta reseptivihkosta, jota hieman muuttelin.
Blogistani löytyy herkullisia omenaohjeita joita kannattaa kokeilla:
Mehukkaat omenadonitsit
Vaniljainen omena-puolukkatorttu
Omena-kaurasämpylät
Helppo ja herkullinen omenapiirakka
Omenapullat
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti