Gluteenittomia leipäohjeita ei vielä montaa blogistani löydy, joten niitä nyt välissä.
Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan ja paista aamulla ja näin sinulla on herkullista ja tuoretta leipää aamiaispöydässäsi.
Ohje:
4 dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 dl (2 pientä porkkanaa) raasteena
1½ dl viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoja
4 dl viljatuotteen rouheinen jauhoseos
Sekoita veteen kuivahiiva, psylliumi, suola ja porkkanaraaste. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Anna kohota 12h pöydällä huoneenlämmössä, peitä kulho kelmulla. Seuraavana aamuna pyöräytä taikina nopeasti palloksi ja anna kohota vielä 30min liinan alla. Laita pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225'c anna lämmetä 30min. Jonka jälkeen laita leipä pataan ja kansi päälle. Paista 30min, jonka jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista 15min.
*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote
Blogissani on myös muita herkkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa testata :)
Juustoskonssit
Parsakaali-punasoipulipiiras
Makoisa savulohipiirakka
Vuokaleipä
Hampurilaissämpylät
Kaurasämpylät
Nokkosletut
Herkullisen näköinen leipä.:p Pataleipä vielä kokeilematta. Tätä sun versiota voisi koklata.
VastaaPoistaKiitos ❤ Tämä oli kyllä hyvää 😊
PoistaKaunis leipä ja hyvinhän tuo on noussut gluteenittomanakin :)
VastaaPoistaKiitos ihana :)
Poista