9.9.2016

Punaherukka-valkosuklaakakku (ilman liivattetta)




Minulla on kauan aikaa ollut tämä kakku todo-listalla. Nyt kakkua on kuitenkin jo useampaan kertaan kyselty, niin nyt sen sitten sain tehtyä. Ja halusin kokeilla tehdä sen ilman liivatetta. Jännitti kyllä miten käy, mutta kyllä se onnistui! 


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Aloita kakun teko punaherukkakiissellillä.

350g punaherukoita (valmista survosta pitäisi olla 2dl)
1 rkl perunajauhoja

Painele punaherukat kolmessa osassa sihvilän läpi ja lisää survokseen perunajauhot sekaan ja sekoita hyvin sekaisin. 
Kiehauta sen jälkeen seos nopeasti ja kun alkaa sakenemaan nosta heti liedeltä pois ja jäähdytä kylmäksi asti. 

pohja:
200g digestive keksejä
100g voisulaa
2rkl sokeria

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita sekaan sokeri ja voisula. Taputtele seos pohjaksi 24cm halk. olevaan irtopohjavuoan pohjalle. 

valkosuklaatäyte:
200g valkosuklaata (fazerin leivonta)
2½ dl vispikermaa
250g maitorahkaa
½ dl fariinisokeria
150g ranskankermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)

Sulata vesihauteessa suklaa sulaksi.
Vaahdota kermat, rahka ja sokerit napakaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi suklaasula ja vaniljakreemijauhe. Kaada pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa odottamaan, että saat herukkatäytteen tehtyä.

punaherukkatäyte:
2½ dl vispikermaa
½ prk (125g) maitorahkaa
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)

Vaahdota kerma, rahka ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää viimeisenä jo aijemmin tehty jäähtynyt punaherukkakiisseli ja vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään ja leikkaa seuraavana päivänä paloiksi. Jos teet aamulla on kakku jo illalla valmis leikattavaksi. Koristele haluamallasi tavalla.

Blogissani ranteita myöjen taikinasa on myös muita herkullisia juusto- ja hyydykekakkuohjeita joita kannattaa kokeilla:
Vadelma-suklaakakku
mangojuustokakku
kinuskijuustokakku
sitruunajuustokakku
mustikkainen kettukarkkikakku
mustaherukka-suklaakakku
sitruunarahkakakku
domino-geishajuustokakku
mangokakku
mustikka-valkosuklaakakku
valkosuklaa-daimkakku




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful