8.9.2016

Mehukkaat omenadonitsit




Omenaa on nyt riittämiin ja ajattelin kokeilla tehdä niistä donitseja ja tulikin itseasiassa tosi mehukkaita. Ohje on ihanan helppo, et tarvitse edes sähkövatkainta näiden tekemiseen. Ohjeesta tulee 12kpl. Yhteistyössä Dammenberg.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa

Ohje:
1½dl omenaraastetta (3 pientä omenaa)
1 dl sokeria
4½ tl aitoa vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
200g kermaviiliä
2 kananmunaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja pursota taikina voideltuihin donitsipeltien koloihin.
Paista kiertoilmauunissa 200'c n.12min. Anna jäähtyä ja kaiverra omenaporalla kolo kokonaan näkyviin.

Puolet kuorrutin (70g) Dammenbergin appelsiini-valkosuklaalla
Ja puolet sokeroin siron erikoishienolla sokerilla jonne sekaan lisäsin hieman kanelia.


Blogistani ranteita myöjen taikinasa löytyy muitakin herkullisia piirakkaohjeita sekä kahvikakkuohjeita joita kannattaa kokeilla:
Hopeatoffee-munkit
Pehmeät ja suussasulavat munkit
Parhaat donitsit
Sitruunadonitsit Kick-kuorrutteella
Suklaadonitsit




2 kommenttia :

  1. Kokkeiltiin nuita siskontytön kans ja olivappa hyviä! Mullei ollu kermaviiliä, mutta olipa purkki valion vaniljarahkaa, hyvin passas seki taikinaan. Ja eihän mulloo niitä donitsipeltejäkkään, mutta olipa pari silikoonista pikkukakkuspeltiä, niistä tuli aivan hirviän söpöjä (harmi ko en pysty laittaan tähän kuvvaa...) Kiitos hyvästä ja huippu heleposta ohojeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pippe! Kiitos kiva kuulla. Kuulostaa hyvältä tuo vaniljarahka. Täytyy itekki joskus kokeilla 👌❤

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful