120g pehmeää voita
½ prk. (125g) maitorahkaa
2½ tl leivinjauhetta
1½ dl viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1 dl viljatuotteen karkeaa tattarijauhoja
Sekoita pehmeä voi ja rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Levitä taikina 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan pohjaksi ja nosta taikinaa myös hieman reunoille. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna tai leivitä kosteilla käsillä. Laita jääkaappiin odottaamaan täytteen valmistusta.
Täyte:
1 iso punasipuli
200g parsakaalta
tilkka öljyä
ripaus pippurisekoitusta (santa maria)
2½ dl kolmen sipulin kermaa (valio)
2 kananmunaa
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
1 tl kuivattua rosmariiniä
½ tl herbemaren yrttisuolaa
½ tl chili-mausteseosta
2 rkl perunajauhoja
1 tl paprikajauhetta
½ dl tuoretta persiljaa
Kuullota tilkassa öljyä pilkotut punasipulit ja parsakaalet, ripottele hieman pippurisekoitusta mukaan.
Sekoita keskenään kerma, kananmuna, juustoraaste ja mausteet ja lisää pohjan päälle. Ripottele tuore persilja kermaseoksen päälle. Asettele kuullotetut punasipulit ja parsakaalet viimeisenä ja paista 200'c n.20min.
*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy
Blogissani myös muita herkullisia ruoka reseptejä
Sekä muita suolaisia ohjeita, kurkkaa ja testaa!Herkullinen nakkikastike
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti