Tämän allaolevan tein kolmeen eri koliovuokaan
Jälleen kerran katselin kun Sara La Fountain loihti herkkuja ja hän teki tätä ihanan tahmeaa ja suklaista suklaakakkua joten päätinpä minäkin kokeilla. NAM. Seuraavana päivänä vasta parhaimmillaan. Muunsin hieman ohjetta seuraavaksi...
Pohja:
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaota
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2½ dl maitoa
1½ dl öljyä
2 tl vanilja-aromia
2½ dl keitettyä vettä
Täyte/päällinen:
2 dl tummaa kaakaota
7½dl tomusokeria
200g vanilja tuorejuustoa
2 tl vanilja-aromia
1 dl maitoa
n. 140-150g voisulaa
Pohja: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää kananmuna, maito, öljy ja vanilja-aromi. Sekoita hyvin. Lisää keitetty vesi ja sekoita vielä hetki. Jaa taikina kolmeen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ite käytin 25 cm halk. olevia foliovuokia) Paista 180*c n.20min, kunnes kypsä. Jäähdytä hyvin ja täytä.
Täyte: sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää tuorejuusto, vanilja-aromi, maito ja varovasti voisulaa. Kun alat täyttämään, niin anna jähmettyä jaakaapissa hetken ennenkö lisäät viimeisimmän kerroksen. Koristele haluamallasi tavalla.
Samasta kakusta tein myös toisenkin variaation:
Eli pohjaan lisäsin
n.1 tl aitoa vaniljaa myllystä
1 rkl aitoa vaniljasokeria
Ja täytteeseen/päälliseen lisäsin
200g maustamatonta tuorejuustoa (vanilja tuorejuuston tilalle)
1 rkl vadelma-aromia (vanilja-aromin tilalle)
Koristeeksi:
saksanpähkinöitä
Tämä vedelma versio ei ollut niin äklömakeaa, mutta molemmat olivat todella hyviä.
Ihanan näköistä kakkua! Pitää testata ohje kun seuraavan kerran tulee juhlan aihetta. :-)
VastaaPoista