Tämä suklaakakku sai kimmokkeen, kun kävin eräässä kahvilassa jossa maistoin samantyylistä kakkua, se oli erittäin hyvää. Siinä samassa kun maistelin, niin siitä se ajatus sitten lähtikin. Halusin kokeilla kotona saanko onnistumaan samanmoista, mutta haluasin kakulle tuoda omanlaisuuttani eli vaniljan maun :P Ja tein kakulle reseptiä, niin kauan, että olin siihen itse tyytyväinen. Toinen kakku vasta oli sellainen ;) Ihanan kosteahko sisältä. Seuraavana päivänä vasta parhaimmillaan.
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200g leivontasuklaata (käytin pirkan)
100g margariinisulaa
2 dl piimää
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
4 tl tummaa kaakaojauhetta
Päällinen:
200 g pehmeää margariiniä
500 g tomusokeria
150 g sulatejuustoa
2½ tl vanilja-aromia
n.1/4 suolaa
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunttia kerrallaan laakealla lautasella, kunnes sulannut kauttaaltan. Lisää suklaa sula vaahtoon. Samoin piimä ja kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm halkaisijalta olevaan vuokaan ja paista 175*c 40 min (kakku pitää jäädä keskeltä hieman raa'aksi) anna jäähtyä kunnolla kylmäksi asti vuuassa ennen kuin kumoat kakun.
Valmista täyte sillä välin ja laita sen jälkeen täyte jääkaappiin kylmettymään. Vaahdota pehmeä margariini ja tomusokeri, lisää sulatejuusto, vanilja-aromi ja suola (joka vie äkkimakeisuutta pois)
Pursota haluamallasi tavalla. Sivele kuitenkin kakun pinta ensin ohuesti kauttaaltaan täytemassalla ennen pursotusta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti