Tässä teille ihanan pehmeä piimäkakku joka on saanut ylleen komean kuorrutuksen. Minusta piimäkakut on vähä tylsiä, kun niitä ei kuorruteta joten tässä vähän vaihtelua piimäkakulle ja näyttävyyttä ;) Päällä valkosuklaakreemiä. Suosittelen kokeilemaan, tosi hyvin sopi tuo kreemi kakkuun.
Kakku:
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
1tl kanelia
2tl piparkakkumaustetta
1tl neilikkaa
1/4tl suolaa
3dl piimää
2 kananmunaa
100g juoksevaa margariiniä
Sekoita kaikki keskenään ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin pohjalla ritilän päällä 190'c n.40min
Valkosuklaakreemi:
3 kananmunaa
170g tomusokeria
200g pandan valkosuklaata
300g suolatonta voita
Päälle:
Tumma suklaaraidat
Mantelirouhetta
Vaahdota pehmeää voita 10 min.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahdotetun voin kanssa. Sulata suklaa laakealla lautasella mikrossa 30 sek. kerrallaan, kunnes suklaa sulannut. ja lisää vaahtoon. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele haluamallasi tavalla. Kyseisen kuvion kakkuun sain raidottamalla sen tummalla suklaalla kreemin päälle ja lusikalla levitin ne suklaaraidat. Päälle ripottelin mantelirouhetta. Tällä kreemi märällä kuorrutat kaksi kakkua. Kreemin ohjeen löysin arkihelpoksi.fi
Nam! Ihan pakko kyllä kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen kyllä on tosi hyvää 😋👌😊
Poista