21.12.2014

kinuski



Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Kinuski on valmista sitten, kun pystyt tiputtamaan kylmään vesilasiin lusikan kärjellä tipan kinuskia joka hyytyy pisaraksi eikä "leviä" sinne. Ja valmiiseen kinuskiin pystyt tekemään kuviota joka jää kinuskin pinnalle. 

Ohje:


2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria
1½ rkl voita

1.  Keitä miedolla lämmöllä kermaa ja fariinisokeria teflonkattilassa n.15min hiljalleen kokoajan sekoittaen. Aika lähdetään laskemaan siitä, kun seos kuplii.
2. älä keitä liian kauan, muuten kinuski muuttuu rakeiseksi. 
3. loppuvaiheessa keittämisestä testaa tiputtaa vesilasiin lusikan kärjellä kinuskia vähän. kinuski on valmista heti, kun pisara pysyy kokonaisena eikä leviä veteen. 
4. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. 
5. jos haluat suolakaramelliä, niin lisää myös sormisuolaa sekaan hiukan, maistele välillä.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful