18.12.2014

Joulupulla


Tässä olisi ihastuttava ja näyttävä Joulupulla malli. Kiva vieminen näin Joulun alla :)
Ja yllättävän helppo tehdä. Väliin voit laittaa ihan mitä mieli tekee. Itse oon laittanut voi-kaneli-sokeria ja erimakuisia paiston kestäviä marmelaadeja. ½ litran taikinasta tein kaksi tälläistä. Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko :)


Pullataikina:

5dl lämmintä vettä(+42'c)
2pss. kuivahiivaa
2dl sokeria
1tl suolaa
1rkl kaardemummaa
2dl öljyä
n.14dl vehnäjauhoja


Sekoita veteen öljy, kuivahiivat, suola ja sokeri sekä 7dl vehnäjauhoja. Välikohota 10min ja lisää loput jauhot. Kohota taikinaa 30min. Jaa taikina kahteen osaan ja laita toinen taikinapallo leivontakulhoon odottamaan. Jaa taikinapallo neljään yhtä suureen osaan. Kauli ne neljä pientä taikinapalloa pyöreiksi "lätyiksi" saavat olla kuitenkin paksuhkoja. Nosta ensimmäinen kaulittu taikina "lätty" leivinpaperin päälle ja päälle haluamaasi täytettä. Kauli toinen taikinapallo samanlai "lätyksi" ja nosta ensimmäisen "lätyn" täytteiden päälle. Kauli kolmaskin samanlai, laita väliin täytettä ja taas "lätty" päälle. Kauli myös neljäs taikinapallo ja nosta kanneksi. Laita sopivan kokoinen lautanen väärinpäin taikina "lättyjen" päälle ja siisti leikkaamaalla reunat terävällä veitsellä. Nosta lautanen pois ja laita keskelle pieni juomalasi ja jaa 16 sektoriin. Käännä aina kahta sektoria erisuuntiin kolme kertaa kunnes olet kääntänyt kaikki sektorit. Kohota 30min ja voitele. Paista 180'c n.20min, kunnes kypsää. Ripottele jäähtyneen pullan pinnalle tomusokeria.
2 kommenttia :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful