Kakku:
200 g voita
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kuohukermaa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskotti
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl mantelijauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen taikinaan ja vatkaa tasaiseksi. Paista kakku kypsäksi uunin alatasossa 175 asteessa n. 50min.
kuorrutus:
50 g voita
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
3½ tl kanelia
noin 8-10 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi. Tästä olisin näin jälkeenpäin halunnut paksumman seoken, eli laita kahvia varoen, että saisit tosi paksun kuorrutteen. Kuorrutuksen saisi mielestäni olla paksua. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele kakku halutessasi. Säilytä kakku kylmässä kuorrutuksen takia! Kakun voi myös pakastaa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti