Ihanan kuohkea ja mehevä kahvikakku, jonka kuorrute kruunaa koko kakun. Kuorruteessa herkullinen paahteinen karamellimäinen maku.
Kakku:
150 pehmeää voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/4dl mantelijauhetta
1. vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Kuorrute:
3rkl fariinisokeria
50g voita
1 1/4 dl kuohukermaa
4½dl siivilöytyä tomusokeria.
1. laita kattilaan fariinisokeri, voi ja kerma.
150 pehmeää voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
1½dl kuohukermaa
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/4dl mantelijauhetta
1. vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. lisää kananmunat yksitellen, hyvin välissä sekoittaen.
3. sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mantelijauhe.
4. lisää vaahtoon kerma ja kuivat aineet, sekoita hyvin
5. voitele ja jauhota 1,8l vuoka ja kaada taikina vuokaan
6. paista kakkua 175'c uunin alimmalla ritilätasolla noin 40min
7. anna kakun jäähtyä ja kuorruta
Kuorrute:
3rkl fariinisokeria
50g voita
1 1/4 dl kuohukermaa
4½dl siivilöytyä tomusokeria.
1. laita kattilaan fariinisokeri, voi ja kerma.
2. keittele miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen, kunnes seos hieman paksuuntuu ja saa kauniin ruskehtavan värin.
3. lisää sihdattu tomusokeri seokseen
4. kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla
Hei, minkä kokoiseen vuokaan tuo taikina on?
VastaaPoista1,8 litran vuokaan :)
Poista