Tästä samasta ohjeesta tein myös synttärikakunkin :)
Pohja ihanan pehmoista ja päällinen ihanan tahmaista. Tässä suklaakakku joka vie todellakin kielesi mennessä. Ihan parasta suklaakakkua mitä olen tehnyt. Ja erittäin helppo tehdä, ei tarvitse vaahdotella kaikki vaan kippoon ja sekaisin. Kannattaa kokeilla. NAM.
Pohja:
100g tummaa leivontasuklaata
160g margariinisulaa
150g ranskankermaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl milletti vaniljakreemijauhetta
4tl leivinjauhetta
2dl kiehuvaa vettä
Sulata suklaa laakealla lautasella mikrossa 30 sek. kerralla, kunnes kokonaan sulanniut. Sekoita kaikki aineet keskenään paitsi kiehuva vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja sen jälkeen lisää kiehuva vesi ja sekoita. Kaada taikina 30cmx20cm olevaan vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175'c n.35min, kunnes kypsää. Jääähdytä ja kippaa pohja toisen leivinpaperin päälle ylösalaisin. Leikkaa jäähtynyt pohja paloiksi ja nosta takaisin vuokaan (jotta saat palat tiiviisti vieri viereen) kuorruta lopuksi ja koristele. Voit halutessasi myös kuorruttaa pohjan ilman, että leikkaat ensin paloiksi. Halusin vain koristella kaikki palat, niin sen takia leikkasin palat ennen kuorrutusta. Kun kuorrutus on jämähtänyt ei koristeet enään "jämähdä" kuorrutteen päälle :)
Kuorrutus:
150g fazerin punaista suklaata (vaaleaa maitosuklaata)
3/4dl kermaa
1rkl glukoosisiirappia
Lisää suklaapalat ja kerma teflon kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa alkaa sulamaan nosta liedeltä pois. Huomaa että suklaa palaa tosi helposti. Voit myös tehdä niin, että lämmität kerman (mutta älä keitä!) nostat liedeltä pois ja lisäät suklaat vasta sitten. Jos laitat liian kuumaan kermaan suklaat, rasva erottuu ja rakenne on ruma. Lisää lopuksi glukoosisiirappi. Kaada kuorrute pohjan päälle ja koristele.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti