Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka, jos et usko :)
Näitä kyseisiä laskiasipullia tulee (90g:sia) 20kpl
Ohje:
5 dl lämmintä (+42'c) vettä
1 rkl jauhettua kaardemummaa1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
n. 13-14 dl vehnäjauhoja
1. lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, kaardemumma, suola ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoija ja sekoita
2. välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot
3. leivo heti pulliksi ja kohota vasta valimiit pullat
4. tee foliosta kartion malliset muotit (tarvitset 20klp:tta)
5. sivele pullasudilla valmiit muotit öljyllä ja jaa taikina 20 palaan
6. tee paloista pitkulaiset n.60cm pitkät "nauhat" ja pyöritä "nauhat" kartion päälle
7. valmiita muottejakin saa ostettua, itsellä ei ollut niin tein ne foliosta :)
8. kohota valmiita sarvia 30-40min ja voitele kananmunalla ja laita raesokeria päälle
9. paista 225'c n.15min, koosta riippuen
10. anna sarvien jäähtyä ja poista foliomuotit vasta sitten
11. levitä n.2tl mansikkahilloa sarven sisälle kauttaalteen pikkulusikalla ja pursota perään kermavaahtoa.
Ohje gluteenittomana:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl psylliumia
70g voisulaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
6½ dl pullajauhoseosta (viljatuote)
1. sekoita hyvin vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää joukkoon voisula, sokeri, kaardemumma ja kananmuna
3. sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää nesteen sekaan ja sekoita hyvin
4. lisää loput jauohot ja vaivaa
5. tee heti pulliksi
8. tee paloista pitkulaiset n.60cm pitkät "nauhat" ja pyöritä "nauhat" kartion päälle
9. valmiita muottejakin saa ostettua, itsellä ei ollut niin tein ne foliosta :)
10. kohota valmiita sarvia 40min ja voitele kananmunalla ja laita raesokeria päälle
11. paista 225'c n.12min, koosta riippuen
12. anna sarvien jäähtyä ja poista foliomuotit vasta sitten
13. levitä n.2tl mansikkahilloa sarven sisälle kauttaalteen pikkulusikalla ja pursota perään kermavaahtoa.
3/4 dl sokeria
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
6½ dl pullajauhoseosta (viljatuote)
1. sekoita hyvin vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää joukkoon voisula, sokeri, kaardemumma ja kananmuna
3. sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää nesteen sekaan ja sekoita hyvin
4. lisää loput jauohot ja vaivaa
5. tee heti pulliksi
6. tee foliosta kartion malliset muotit
7. sivele pullasudilla valmiit muotit öljyllä 8. tee paloista pitkulaiset n.60cm pitkät "nauhat" ja pyöritä "nauhat" kartion päälle
9. valmiita muottejakin saa ostettua, itsellä ei ollut niin tein ne foliosta :)
10. kohota valmiita sarvia 40min ja voitele kananmunalla ja laita raesokeria päälle
11. paista 225'c n.12min, koosta riippuen
12. anna sarvien jäähtyä ja poista foliomuotit vasta sitten
13. levitä n.2tl mansikkahilloa sarven sisälle kauttaalteen pikkulusikalla ja pursota perään kermavaahtoa.
Aivan loistava ja helppo resepti- taikinasta tosiaan tuli kevyttä ja pehmeää vaivaamisesta huolimatta! Kiitos!
VastaaPoistaKiitos Sami mukava kuulla :)
Poista