16.5.2015
Mustikkatorttu
Illan ruokavieraille tein jälkkäriksi tälläistä ihanan mehevää ja makoisaa mustikkatorttua joka saikin kyytiä kaffin kanssa ;) Eikä ollut liian makeaa.
Pohja:
75g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl mustikoita
kermaviilitäyte:
1prk. kermaviiliä
1 kananmuna
½dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja
muruseos:
3dl kaurahiutaleita
½dl sokeria
75g voisulaa
Valmista pohja vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan. Taikina on tahmeaa, mutta saat sen hyvin levitettyä vehnäjauhoja apuna käyttäen joten älä säästele jauhojen suhteen vaan lisäät aina niin paljon ettei se tartu käsiin. Taputtele käsin kauttaalteen vuokaan pohjalle ja reunoille.
Lisää jäiset mustikat tai tuoreet (jos käytät jäisiä älä missään nimessä sulata niitä vaan lisää jäisinä). Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla kaikki aineet hyvin sekaisin. (tai voit vaikka valmistaa ensin kermaviilitäytteen ja sitten vasta lisäät jäiset mustikat pohjan päälle ja heti päälle kermaviilitäyte). Taputtele pikkulusikalla vuuan reunat tasaisiksi. Tee muruseos ja ripottele pinnalle. Paista 175'c n.30min-40min, kunnes reunataikina on kypsää eikä tikkuun jää taikinaa. Jäähdytä kakku ja leikkaa paloiksi vasta, kun kunnolla jäähtynyt. Itse leikkasin tämän paloiksi vasta seuraavana päivänä jolloin maustui yön yli vielä jääkaapissa kuvun alla :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti