28.5.2015

Tomaatti-mozzarellapiirakka




Sain siskolta herkullisen ohjeen jota oli heti päästävä testaan omineen muokkauksineen ja oli kyllä niiiiin hyvää, et suosittelen kokeilemaan. 


Pohja:

75g voisulaa
100g paprikan makuisia suolakeksejä
1dl vehnäjauhoja


Täyte:

200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
2dl mozzarella juustoraastetta
1 kananmuna
1 punasipuli
3 isoa tomaattia
½tl timjamia
loraus keiju yrttiöljy chili, tomaatti & basilika
ripaus rouhittua mustapippuria


Murskaa suolakeksit muruiksi ja lisää voisula ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin sekaisin ja painele n.24cm halk. olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle pohjaksi ja nosta vähän reunoillekkin. Kuullota punasipulisilppu keijun yrttiöljy chili, tomaatti & basilika öljyssä. Sekoita tuorejuusto, mozzarella raaste, timjami, kananmuna ja kuullotetut sipuulit sekaisin ja lisää pohjan päälle nokareiksi ja levitä nokareet varovasti kostutellulla lusikalla. Itse sain parhaiten täytteen levitettyä, kun vedin kostutellulla lusikalla täytteen pyörivin vedoin kiertäen aina yhdellä vedolla täyden ympyrän vuokaa myötäillen. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja levitä pohjan päälle. Pyöräytä pinnalle mustapippuria myllystä ja valuuta vähän tuota keijun yrttiöljyä pitäen etusormeä esteenä ettei tule kuin tipottain tomaattien päälle öljyä. Paista 175'c n.30min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.  









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful