Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko. Tee kaneli crumble pakkaseen ennen kuin aloitat taikinan teon. Helpompi murustella taikinalevyn päälle, kun on käynyt pakkasessa.
Kaneli crumle:
80g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita pehmeään (ei sulanneeseen) voihin kaikki aineet
80g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita pehmeään (ei sulanneeseen) voihin kaikki aineet
2. nypi käsin muruiksi
3. laita pakkaseen odottamaan, että saat pullataikinan tehtyä
pullataikina
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
14 dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, kardemumma, öljy, sokeri, suola ja 7 dl vehnäjauhoja.
2. Sekoita ja välikohota 10min.
3. lisää loput jauhot.
3. leivo pullat. Kauli levyksi pöydälle ja sivele pehmeää (ei sulanntta) voita pintaa ja ripottele voin päälle kaneli crumblea.
4. kääri tiukalle rullalle.
5. leikkaa paloiksi ja painele puusteiksi
6. kohota pullia 40min tai kunnes ovat hyvin kohonneita
7. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria
4. paista 225'c 10min
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti