27.6.2015

Kaneli-crumble-korvapuustit


Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko :)

Huomasithan blogissani olevan arvonnan jossa voit voittaa kuvan namit itsellesi. Arvonnan löydät TÄÄLTÄ


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


½ litran pullataikina

5 dl lämmintä vettä (+42'c)

2 pss. kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
14 dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen kuivahiiva, kardemumma, öljy, sokeri, suola ja 7 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja välikohota 10min. Jonka jälkeen lisää loput jauhot. Kohota valmiit pullat 30-40min.



Kaneli crumle:


80g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja

Tee kaneli crumble pakkaseen ennen kuin aloitat taikinan teon. Helpompi murustella taikinalevyn päälle, kun on käynyt pakkasessa.


Sekoita pehmeään voihin kaikki crumlen aineet ja "nypi" käsin.


Kauli levyksi pöydälle ja sivele pehmeää voita pintaa ja kaneli crumblea. Kääri tiukalle rullalle. 
Leikkaa n.6cm pitkiksi paloiksi ja painele puusteiksi painamalla pikkurilleillä pituussuunnassa pöytään. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja kohota 30-40min. Paista 225 'C  n.10min

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful