18.7.2015

Caramel cookies



Taas uusi keksikokeilu... Taikinassa omar karkkeja ja kinuskia, naaam :P 
Ohjeesta tulee n.38kpl (n.30g keksejä)

Aloita keksien teko keittämällä kinuski....

Kinuski:

n.2 1/4dl vispikermaa (tällä kertaa käytin kuohukermaa)
1½ dl fariinisokeria
1½tl vaniljasokeria
1½rkl voita

Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria n.15 min hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kinuski on valmista sitten, kun pystyt tiputtamaan kylmään vesilasiin lusikan kärjellä tipan kinuskia joka hyytyy pisaraksi eikä "leviä" sinne. Ja valmiiseen kinuskiin pystyt tekemään kuviota joka jää kinuskin pinnalle. Valmiin kinuskin kuvat löydät täältä


Taikina:
170g pehmeää voita
1½ dl fariinisokeria
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria
2tl perunajauhoja
1tl soodaa
n.6½ dl vehnäjauhoja
220g (1pss.) omar karkkeja

Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää kananmuna sekoita se hyvin ja lisää jäähtynyt kinuski. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi vaahtoon. Taikinasta pitää tulla hyvin paksua jotta voit pyöritellä keksit käsissäsi. Riippuu vähän miten paksua kinuskista keität, että joudutko lisäämään vielä vähän jauhoja. Taikinan tulee olla niin paksua ettei se tartu käsiisi, kun pyörittelet niitä palloiksi. Pilko omarit paloiksi ja lisää taikinaan, sekoita omarit taikinaan käsin. Laita taikina pakkaseen 10min. Jaa taikina sen jälkeen 38 yhtä suureen palaan tai punnitse keksit a`30g, pyörittele palat käsissäsi palloiksi ja litistä pallot peltillä. Paista 175'c 12min. Jos et halua rapeita keksejä paista vain n.10min. Anna jäähtyä kekesien ja nauti !





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful