Ihanat suklaakeksit, tein kahdenlaisia toisista tein paksumpia ja toisista litteämpiä. Molempi parempi.... ite ehkä hitusen enemmän ihastuin noihin paksumpiin. Kuori ihanan rapeaa ja sisältä ihanan pehmoista :) Ehdottomasti parhaita suklaakeksejä mitä olen tehnyt. Alkuperäinen ohje löytyy täältä jota vähän muokkasin.
Ohjeesta tulee 31kpl.
Ohje:
170g pehmeää voita
1½dl fariinisokeria
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria
2tl perunajauhoja
1tl soodaa
5dl vehnäjauhoja
200g fazerin taloussuklaata
1. vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri
2. lisää kananmuna
3. sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon
4. taikinasta täytyy tulla hyvin paksua, jotta pystyt pyörittelemään keksipallot käsissä ettei taikina tartu käsiisi
5. pilko suklaa paloiksi ja lisää taikinaan, sekoita suklaapalat käsin taikinaan
6. laita taikina pakkaseen 10min
7. jaa taikina sen jälkeen 31 yhtä suureen palaan, pyörittele palat käsissäsi palloiksi. Jos haluat ohuvia litteitä, niin litistä pallot leivinpaperin päälle, mutta jos haluat noita paksumpia jätä taikina pallot palloiksi pellille
8. paista 175'c paksumpia 15min ja litteitä 10min
9. anna jäähtyä keksien ja nauti !
Suklaahippukeksit, ja varsinkin taikina on meidän poikien herkkua. Ja äidin myös. ;) Täytyy testata joskus tätäkin ohjetta.
VastaaPoistaOlen aina halunnut tehdä vähän pulleampia keksejä. Tämä oli tosi hyvä ohje.
VastaaPoista