22.7.2019

Porkkanapiirakka (myös gluteenittomana)




Ihanan mehevä pohja ja päällä herkullista täytettä. Aloita laittamalla alkuun uuni päälle, sekä kuori ja raasta porkkanat. Tai jos haluat päästä vähemmällä osta valmista porkkanasosetta.


Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
6dl porkkanaraastetta TAI 4dl porkkanasosetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4tl kanelia
200g voisulaa


1. vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
2. lisää porkkanaraaste ja sekoita
3. lisää voisula, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon 
4. sekoita taikinaa hyvin 
5. kaada taikina syvään uunipeltiin (käyttämäni uunipelti on 32cm X 39cm) ja paista 225'c n.15min.



Päällinen:
220g voisulaa
200g maustamatonta sulatejuustoa (olympia)
500g tomusokeria
2tl vaniljasokeria

1. sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään 
2. lisää tomusokeri (sihvilän läpi) 
3. levitä varovasti jäähtyneen pohjan päälle esim. märällä palettiveitsellä 
4. koristele haluamallasi tavalla ja nauti :)

Gluteenittomana:


Pohja:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
4½ dl (250g) porkkanoita
4½ dl semperin fin mixiä tai 5½dl viljatuotteen vaaleaajauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
3½ tl kanelia (meira)
1 tl inkivääriä
150g margariinisulaa

1. vaahdota kananmunat ja sokerit 
2. raasta porkkanat ja lisää vaahtoon 
3. lisää margariinisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
4. sekoita hyvin ja kaada leivinpaperin päälle n.20cm X 28cm olevaan vuokaan. 
Tuplaamalla määrät saat peltillisen (oman peltini sisämitat ovat 39cm x 32cm)
5. paista 225'c n.20min (uunista riippuen).

Päällinen:
90g-100g voisulaa
100g maustamatonta sulatejuustoa (olympia)
250g tomusokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria

1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään 
2. sihtaa sihvilän läpi tomusokeri 
3. levitä jäähtyneen pohjan päälle, mutta älä anna pohjan mennä kylmäksi asti, ettei päällinen irtoa laattana. 
4. koristele haluamallasi tavalla. 

Itse laitoin päälle kotigastronomin tutti frutti nonparellejä jotka ovat gluteenittomia.

4 kommenttia :

  1. Anonyymi22.52

    Taikina vaikuttaa aika suurelta 50 cm uunin pellille. Onko sulla isompi, kenties 60 cm uuni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni uunipelti on 32cm x 39cm :)

      Poista
  2. Kiitos. Oli paras resepti tähän mennessä :)

    VastaaPoista
  3. Taivaallisen hyvää, tein huomiseksi vieraita varten ja pakkohan sitä oli maistaa. No, toivottavasti jää vieraillekkin....

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful