29.9.2015

Turkinpippuri-hopeatoffeekakku




Taannoin tein reseptin hopeatoffeesta ja turkinpippureista piirakka muodossa ja nyt sain inspiraation kakku versiosta, niinpä lähdin taas kokeilemaan mitä syntyy.... No tälläinenhän siitä syntyi pienin muokkauksin ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Itse tykästyin tähän kakku versioon enenmmän, kuin piirakka versioon.  Sinulle joka rakastat hopeatoffeeta ja turkinpippureita :) Täältä löydät piirakka version.

Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa

Vaahdota kanamunat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula ja piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 23cm halk. olevaan vuokaan. Paista 180'c n.45min tai kunnes kypsää. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.


Kuorrutus:

100g maustamatonta tuorejuustoa
80g hopeatoffeita
1½dl turkinpippurirouhetta
1 dl kermaa
5dl tomusokeria

Sulata teflonin kattilassa hopeatoffeet ja kerma (miedolla lämmöllä, kokoajan sekoittaen). Kun saat kaikki hopeatoffeet sulaamaan nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Kaada seos leivontakulhoon ja sekoita hopeatoffee-kerma seokseen kaikki päällisen aineet (sihtaa tomusokeri). Laita puolet kuorrutuksesta jäähtyneen kakkupohjan väliin (mutta älä päästä kakkupohjaa kylmäksi asti jotta täyte nappaa pohjaan kiinni)  ja loput puolet kakun päälle. Jos haluat, että täyte päältä lähtee valumaan kuten kuvassa, niin tuo esim. palettiveitsellä täytettä vähän ja varovasti ihan reunalle asti ja anna pudota alas itsekseen.  Koristele haluamallasi tavalla. Päällisen levityksessä voit käyttää apuna esim. kosteaa palettiveistä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful