Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa
Vaahdota kanamunat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula ja piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 23cm halk. olevaan vuokaan. Paista 180'c n.45min tai kunnes kypsää. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
Kuorrutus:
100g maustamatonta tuorejuustoa
80g hopeatoffeita
1½dl turkinpippurirouhetta
1 dl kermaa
5dl tomusokeria
Sulata teflonin kattilassa hopeatoffeet ja kerma (miedolla lämmöllä, kokoajan sekoittaen). Kun saat kaikki hopeatoffeet sulaamaan nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Kaada seos leivontakulhoon ja sekoita hopeatoffee-kerma seokseen kaikki päällisen aineet (sihtaa tomusokeri). Laita puolet kuorrutuksesta jäähtyneen kakkupohjan väliin (mutta älä päästä kakkupohjaa kylmäksi asti jotta täyte nappaa pohjaan kiinni) ja loput puolet kakun päälle. Jos haluat, että täyte päältä lähtee valumaan kuten kuvassa, niin tuo esim. palettiveitsellä täytettä vähän ja varovasti ihan reunalle asti ja anna pudota alas itsekseen. Koristele haluamallasi tavalla. Päällisen levityksessä voit käyttää apuna esim. kosteaa palettiveistä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti