20.10.2015

Suolaiset herkkukupit




Tässä vähän erikoisempi suolainen, täytteitä voit vaihdella oman maun mukaan. Itse käytin tässä mm. broileria, paprikaa, punasipulia, purjoa, fetaa ....


Pohja:

150g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl mozzarella juustoraastetta
4 rkl esim. pippurikermaa (maitokin käy)


Nypi pehmeä voi, vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää lopuksi kerma. Voitele muffinsi vuokien kolot ja jauhota vehnäjauholla (pelkkä voitelukin kyllä riittää). Jaa taikina koloihin ja painele kolot kauttaalteen taikinaan vehnäjauhoja apuna käyttäen. Esipaista sen jälkeen 200'c 15min.


Kerma-munaseos:

1 kananmuna
1dl pippurikermaa
½ rkl vehnäjauhoja
1tl grillimaustetta (santa maria)
mustapippuria myllystä oman maun mukaan.

Sekoita kerma, kananmuna ja vehnäjauhot.
Lisää mausteet ja sekoita.

Kun olet esipaistanut kuppeja lisää 1rkl kerma-munaseosta joka koloon.
Ja lisää täytettä päälle.


Täyte:

350g broileria (natural)
1tl broilerimaustetta
1tl currya
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
pala purjoa
½ punasipulia
50g keltaista paprikaa
100g punaista paprikaa
TAI paprikoiden sijaan 200g kirsikkatomaatteja
1-2dl fetaa
½ tl (-1tl) cayennepippuri jauhetta

Ruskista broilerit ja mausta broilerimausteella ja currylla. Suikaloi purjo ja leikkaa punasipuli isohkoksi paloiksi. Paloittele paprikat, jos käytät kirsikkatomaatteja laita aina yksi kirsikkatomaatti neljään osaan. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää kuppeihin kerma-munaseoksen päälle kukkuralleen. Pinnalle juustoraastetta ja jatka paistamista vielä 15min 200'c.

Päälle:

1½-2dl mozzarella juustoraastetta





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful