Rakastan kylmäsavulohta ja pidempään jo kutkuttanut tehdä suolaista piirakkaa siitä. Nyt vihdoin sain sen tehtyä ja ah miten hyvää.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
125g voisulaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl kolmen sipulin kermaa
1tl mustapippurijauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja voisula ja sekoita. Painele 27cm halk. olevaan voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja esipaista 200'c 10min.
Täyte:
250g kylmäsavulohta
1 dl silputtua tuore tilliä
1dl rucolaa (jätä isohkoiksi silpuksi)
2dl kolmen sipulin kermaa
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 silputtu punasipuli
100g puolitettuja kirsikkatomaatteja tai 100g aurinkkuivattuja tomaatteja
½ tl mustapippurijauhetta
Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää loputkin aineet ja sekoita hyvin. Levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 200'c 15min. Anna jäähtyä. Mielestäni parasta, kun ollut hetken jääkaapissa ja kunnolla kylmettynyt.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti