Isukkia hemmoteltiin kaksosten kanssa eilen isänpäivän kunniaksi tälläisellä herkulla jonka reseptiä olin jo hetken miettinyt... Halusin käyttää toffeeta ja vadelmaa.... Ja lähdin taas kokeilemaan ja tälläistähän siitä syntyi ja oli muuten hyväskää :) Käyttämäni mabaoun suklaa joka sisälsi merisuolaa antoi ihanan twistin.
Ohjeesta tulee 7 isohkoa leivosta.
Pohja:
5 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl perunajauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sihvilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet vähän kerrallaan ja sekoita nuolialla varovasti hyvin sekaisin. Kaada leivinpaperin päälle syvään uunipeltiin ja paista 225'c n.7min. Jäähdytä pohja.
Kostutukseen esim. laimeaa omenamehua n.1dl
Kostuta pohja mehulla ennen täytteen laittoa.
Täyte:
Vadelmahilloa
2prk. kinuskivanukasta
3 dl jäisiä vadelmia
100g rouhittuna maraboun keksi + merisuola suklaata (kvikk lunsj med havssalt)
2½ dl vispikermaa
½ dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl karamelli siirappia (prismasta ostin)
Päälle:
20g valkosuklaata
20g tummaa suklaata
80g maraboun keksi + merisuola (kvikk lunsj med havssalt)
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohuehko kerros vadelmahilloa. Jonka päälle kinuskivanukkaat. Vaahdota kerma, fariinisokeri, vaniljasokeri ja karamelli siirappi ja ota 2dl vaahtoa sivuun. Levitä loput kinuskivanukkaiden päälle. Ripottele rouhitut suklaapalat kermavaahdon päälle ja lopuksi jäiset vadelmat. Kääri tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin hetkeksi. Jonka jälkeen sivele sivuun otettu kermavaahto kauttaalteen tortun pintaan. Rouhi päälle tulevat suklaat hienoksi terävällä veitsellä ja kuorruta sillä rouheella torttu. Leikkaa paloiksi ja nauti. Seuraavana päivänä parhaimmillaan, kun on saanut kostua jääkaapissa kunnolla yön yli.
Vinkit:
* Pohjan tekemisessä älä käytä sähkövatkainta, kun olet saanut munat ja sokerit vaahdotettua. Vaan käytä jauhojen sekoittamiseen nuolijaa ettei vaahto lässähdä.
* laita päälle tulevat suklaat hetkeksi pakastimeen jotta ovat jäisiä, kun alat rouhimaan veitsellä niitä.
* Älä laita toiseen pitkään sivuun n.6cm matkalta lainkaan täytteitä. Muutoin kääriessä torttua täytteitä tulee pöydälle asti.
* Seuraavana päivänä parhaimmillaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti