Näistä sämpylöistä tuli pumpulin pehmeitä ja ovat vielä seuraavanakin päivänä ihanan pehmoisia. Pehmoisuuden salaisuus on perunamuusissa. Nämät sämpylät onnistuu joko ite keittelemästä muusista tai perunamuusijauheesta tehdystä muusista. Muista lisätä perunamuusi lämpimänä, jos on jääkaappi kylmää, niin ei lähe kunnolla kohoamaan.
Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42*c)
1 pss. kuivahiivaa tai ½ palaa tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
3 dl perunamuusia (lämmintä, käy myös muusijauheesta tehty muusi)
11dl-12dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, siirappi, suola, öljy, kaurahiutaleet ja perunamuusi
2. lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3. leivo taikina heti sämpylöiksi
4. huiskauta vähän sämpylöiden pinnalle vehnäjauhoja
5. kohota 40min
6. paista kohonneet sämpylät 225'c noin 18 minuuttia
Nam! Ihana aloittaa aamu itsetehdyillä lämpimäisillä!
VastaaPoistaSe on kyllä totta ja nämä sämpylät valmistuvat melkeinpä itsestään :D
PoistaJa nämä menee muuten testiin ;-)
VastaaPoistaJes kiva kuulla :)
PoistaOnnistuiskohan gluteenittomana?mitähän jauhoja vois käyttää?
VastaaPoistaMun täytyy testailla, lisään ohjeen sitten tähän samaan postaukseen gluteenittomanakin, kun saan sen testailtua millä toimii 😊
PoistaHeippa. Meillä kun on iso perhe niin jos teen tupla-annoksen niin meneeköhän pöydällä odottavat sämpylät pilalle sillä aikaa kun ensimmäinen satsi paistuu, kun ei ole kiertoilmauunia.
VastaaPoistaMoikka! Ei mene pilalle :)
Poista