15.11.2015

Herkkusämpylät


Näistä sämpylöistä tuli pumpulin pehmeitä ja ovat vielä seuraavanakin päivänä ihanan pehmoisia. Pehmoisuuden salaisuus on perunamuusissa. Nämät sämpylät onnistuu joko ite keittelemästä muusista tai perunamuusijauheesta tehdystä muusista. Muista lisätä perunamuusi lämpimänä, jos on jääkaappi kylmää, niin ei lähe kunnolla kohoamaan.


Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42*c)
1 pss. kuivahiivaa tai ½ palaa tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
3 dl perunamuusia (lämmintä, käy myös muusijauheesta tehty muusi)
11dl-12dl vehnäjauhoja 

1. sekoita veteen kuivahiiva, siirappi, suola, öljy, kaurahiutaleet ja perunamuusi
2. lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3. leivo taikina heti sämpylöiksi  
4. huiskauta vähän sämpylöiden pinnalle vehnäjauhoja
5. kohota 40min
6. paista kohonneet sämpylät 225'c noin 18 minuuttia





8 kommenttia :

  1. Nam! Ihana aloittaa aamu itsetehdyillä lämpimäisillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta ja nämä sämpylät valmistuvat melkeinpä itsestään :D

      Poista
  2. Ja nämä menee muuten testiin ;-)

    VastaaPoista
  3. Onnistuiskohan gluteenittomana?mitähän jauhoja vois käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy testailla, lisään ohjeen sitten tähän samaan postaukseen gluteenittomanakin, kun saan sen testailtua millä toimii 😊

      Poista
  4. Santasaari Heli20.16

    Heippa. Meillä kun on iso perhe niin jos teen tupla-annoksen niin meneeköhän pöydällä odottavat sämpylät pilalle sillä aikaa kun ensimmäinen satsi paistuu, kun ei ole kiertoilmauunia.

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful