Olen ihan koukussa näihin kahvikakkuihin, päässäni pyörii monen monta erilaista variaatiota ja tässä yksi niistä toteutettuna ja namkis oli aikas hyvää. Ihanan kostea ja mehevä. Ja ihanan vadelmainen. Helppo tehdä, kaikki sekaisin ja uuniin.
Ohjeesta tulee yksi 1,8 l vuallinen tai kaksi 7,5dl vuoallista.
Ohje:
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
2 dl jäisiä vadelmia
1 rkl vadelma-aromia
3 dl piimää
2 dl siirappia
200g voisulaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäiset vadelmat, vadelma-aromi ja sekoita. Lisää piimä, siirappi ja sekoita. Ja lisää lopuksi voisula. Kaada voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Paista 175'c isoa vuallista paistoin n.50min. Pienempiä vuokia n.35min. Kokeile tikulla jotta ovat kypsiä, ennen kuin nostat uunista pois. Eri uunit paistavat erilain. Paista uunin pohjalla ritilän päällä.
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
1tl vadelma-aromia
4 rkl maitoa
Sihtaa tomusokeri ja sekoita kaikki aineet kesken. Kuorruta hyvin jäähtynyt kakku ja koristele haluamallasi tavalla. Voi pakastaa kuorrutuksineenkin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti