25.2.2017

Parhaat mokkapalat (myös gluteenittomana)





Nämä ovat vaan niin herkullisia ja vaikka ohjeeseen tulee piimää se ei suinkaan maistu piirakasta vaan tuo sen ihanan pehmeyden pohjaan. Testaa ihmeessä ja ihastu! Jos haluat tehdä ruusupursotuksena kuorrutteen, tee kuorrute 1,5 kertaisena. Pursotuksen tein wiltonin 1 M tyllalla. Vaihtoehtoisesti voit koristella mokkapalat keksin muruilla, karkkirouheella tai vaikka kuivatuilla marjoilla.


Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
2½ dl piimää
250g margariinisulaa


1. vaahdota munat ja sokeri
2. sulata margariini ja lisää jäähtyneenä vaahtoon
3. lisää myös piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin
4. paista 200'c n.15min tai kunnes kypsää.


Kuorrutus:

400 g tomusokeria
5 rkl kaakaojauhetta (o´boy)
4 rkl voisulaa
4 rkl vahvaa kahvia

1. sekoita kaikki aineet keskenään 
2. levitä jäähtyneen pohjan päälle. Älä kuitenkaan jäähdytä kylmäksi asti, ettei päällinen irtoa laattana päältä. Päällisen levityksessä voit apuna käyttää esim. kosteaa palettiveistä
3. koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki: 
*Keitä vahvaa makukahvia, antaa kivan vivahteen. Itse keitän aina suhteella 1 muumi kuppillinen vettä ja 2 moccamasterin mitallista makukahvia. Toffeen makuinen kahvi on meijän suosikki
*oman peltini sisämitat ovat 39cm x 32 cm




Gluteenittomana:

Ohje:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3½ dl piimää
250g margariiniä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 tl aitoa vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
4 dl pullajauhoseosta (viljatuote)

1. vaahdota kananmunat ja sokerit
2. lisää jäähtynyt margariinisula, piimä ja kuivat aineet
3. ekoita hyvin. 
4. kaada taikina peltille leivinpaperin päälle (oman peltini sisämitat ovat 39cm x 32 cm). Paista 200'c n.15min.

Kuorrutus:
400g tomusokeria
5 rkl kaakaojauhetta
4 rkl voisulaa
4 rkl vahvaa kahvia

1. sekoita hyvin kaikki aineet
2. lisää tomusokeri siivilän läpi
3. kuorruta pohja, kun on vielä hieman lämpöinen. 

Päälle:
gluteenittomia nonparellejä

itse käytin kotigastronomin tutti frutti nonparellejä, jotka ovat gluteenittomia

Kokeile myös muita blogini mokkapalojani
Pätkis-mokkapalat
Daim-mokkapalat






6 kommenttia :

  1. Mokkapalat on kyllä jotain niin parasta ♥

    VastaaPoista
  2. Anonyymi18.50

    Kiitos, parasta mitä olen saanut. Hieman muuntelin reseptiä kun piimä uupui kaapista, laitoin kahvijogurttia sen sijasta.

    VastaaPoista
  3. Tuleeko gluteenittomaan tosiaan 1 dl enemmän piimää?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful